"Na snimku se jasno vidi ko su glavni akteri na sceni"

Knežević: Velika sramota pravosuđa, afera je izazvana političkim reketiranjem od strane DPS i Đukanovića

"Svi oni koji sada pokušavaju da odbrane DPS ustvari sve više sebe ukopavaju i dokazuju da su tužilaštvo i Viši sud sud produžena ruka jedne hobotnice kojom upravalja i dalje Milo Đukanović"

35744 pregleda 42 reakcija 44 komentar(a)
Knežević, Foto: Screenshot/A1
Knežević, Foto: Screenshot/A1

Predsjednik Atlas grupe Duško Knežević za TV A1 kaže da je afera "Koverta", koja je uzdrmala Crnu Goru i dovela do velikih protesta, a kasnije i do rušenja vlasti, sada na jedan sraman način, oslobađanjem Slavoljuba Stijepovića, okarekterisana od Višeg suda, saopšteno je iz TV A1.

"Velika sramota crnogorskog pravosuđa jer je ova afera izazvana političkim reketiranjem od strane Demokratske partije socijalista (DPS) i Mila Đukanovića (predsjednik Crne Gore i DPS). Na snimku se jasno vidi ko su glavni akteri na sceni, to je ustvari DPS, Migo Stijepović (bivši gradonačelnk Podgorice Slavoljub Stijepović) i Milo Đukanović", rekao je Knežević.

Vijeće Višeg suda u Podgorici, donijelo je 2. marta rješenje kojim se obustvalja krivični postupak protiv bivšeg gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Stijepovića, koji je u aferi "Koverta" optužen za pranje novca u saizvršilaštvu.

Istim rješenjem potvrđena je optužnica protiv Duška Kneževića zbog stvaranja kriminalne organizacije, kao i protiv Branislava Todorovića, Živka Šljivančanina, Tamare Krdžić, Gorana Grujovića i Tomice Knežević, zbog istog krivičnog djela i zbog pranja novca u saizvršilaštvu.

Knežević je dodao da će o svemu biti obaviještena međunarodna zajednica.

"Svi oni koji sada pokušavaju da odbrane DPS ustvari sve više sebe ukopavaju i dokazuju da su tužilaštvo i Viši sud sud produžena ruka jedne hobotnice kojom upravalja i dalje Milo Đukanović. Sadašnja odluka suda da se Stijepović izuzme posebno je neshvatljiva za međunarodni faktor – Evropsku komisiju, Forin ofis i Stejt department. Mi ćemo i sada kao i ranije obavijestiti ove tri institucije o tome da je najveći organ političke korupcije i političkog reketrianja SDT (Specijalno državno tužilaštvo) i viši sudovi u Crnoj Gori", ocijenio je Knežević.

Komentarišući izjavu glavnog specijalnog tužioca (GST) Milivoja Katnića, da neće podnijeti ostavku Knežević kaže da je to samo nastavak produbljivanja krize u Crnoj Gori.

"Mislim da parlamentarna većina mora što prije da smogne snage da skine ovu kriminalnu družinu zajedno sa Lidijom Vukčević koja pokušava da brani Miga i DPS umjesto da radi svoj posao i sprovede istragu do kraja. Manipuliše se i sa izjavom Vlatka Rašovića jer su njega natjerali da bude zaštićeni svjedok, a njegova izjava da je uzimao novac i nosio ga Migu Stijepoviću postoji u specijalnom policijskom timu iz kojeg je bio pritiskan da kaže da su pare mijenjane za DF, a ne za DPS", ističe Knežević.

On očekuje od Apelacionog suda da odbaci odluku Višeg suda.

"Očekujem da Apelacioni sud odbaci odluku Višeg i jasno stavi do znanja da se radi o političkom reketiranju ne samo mene nego svih vodećih biznismena u Crnoj Gori i da se ta kriminalna struktura počne razmontirati jer sa ovakvim tužilaštvom i sa ovakvim sudstvom Crna Gora ne može da očekuje nikakvu bolju budućnost , a posebno ne da na tom mjestu ostane Milivoje Katnić", zaključio je Knežević.