VIJEĆE VIŠEG SUDA PREINAČILO ODLUKU IVANOVIĆA

Krstovićima određen pritvor

Više tužilaštvo juče se žalilo na odluku sudije za istragu Radomira Ivanovića - da Krstoviće pusti da se sa slobode brane optužbi za neovlaćenu proizvodnju, držanje i stavljanje o promet opojnih droga

83569 pregleda 556 reakcija 151 komentar(a)
Budimir Krstović, Foto: Luka Zeković
Budimir Krstović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 31.08.2021. 13:44h

Vijeće Višeg suda u Podgorici preinačilo je odluku sudije za istragu Radomira Ivanovića i odredilo pritvor Budimiru (66) i Marini Krstović (27), osumnjičenima za šverc 1.400 kilograma kokaina.

To je Vijestima saopštila portparolka Višeg suda Aida Muzurović.

Žalbu na odluku Ivanovića prethodno je podnijelo Više državno tužilaštvo.

Marina Krstović
Marina Krstovićfoto: Luka Zeković

VDT juče se žalilo na odluku sudije za istragu Radomira Ivanovića - da Krstoviće pusti da se sa slobode brane optužbi za neovlaćenu proizvodnju, držanje i stavljanje o promet opojnih droga.

Sudija Ivanović nakon saslušanja odbio je prijedlog više državne tužiteljke Tanje Božović - da im odredi pritvor do 30 dana i Krstovićima izrekao mjere nadzora - zabrana napuštanja mjesta stanovanja, oduzimanje pasoša i obaveznog javljanja policiji.

Osumnjičeni su pred sudijom Ivanovićem tvrdili da nemaju veze sa kokainom pronađenim u njihovom hangaru u Mojanovićima.

Ivanović, koji je u kumovskim odnosima sa bratom Budimira Krstovića, rekao je da to nije imalo uticaja na njegovu odluku.

Ipak, predstavnici izvršne vlasti juče su ocijenili da je sudija morao da se izuzme iz tog predmeta zbog sumnje u pristrasnost.

Krstovići su uhapšeni u akciji "187" u kojoj je policija zaplijenila rekordnih tonu i četristo kilograma kokaina.

Preporučujemo za Vas