Tužilaštvo se žalilo na odluku sudije da ne odredi pritvor Krstovićima

Sudija Ivanović je prije tri dana Krstovićima izrekao mjere nadzora - zabrana napuštanja mjesta stanovanja, oduzimanje pasoša i obaveznog javljanja policiji

34492 pregleda 126 reakcija 36 komentar(a)
Budimir Krstović, Foto: Luka Zeković
Budimir Krstović, Foto: Luka Zeković

Više državno tužilaštvo (VDT) žalilo se na odluku sudije za istragu - da ne odredi pritvor Marini (27) i Budimiru Krstoviću (66) osumnjičenima za šverc 1.400 kilograma kokaina.

To je Vijestima saopštila rukovoditeljka VDT Podgorica, viša državna tužiteljka Lepa Medenica.

Marina Krstović
Marina Krstovićfoto: Luka Zeković

"Više državno tužilaštvo u Podgorici, u predmetu formiranom protiv okrivljenih B.K. i M.K. zbog krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, izjavilo žalbu u zakonom propisanom roku, na rješenje Višeg suda u Podgorici, sudije za istragu, kojim je odbijen predlog ovog tužilaštva za određivanje pritvora", objasnila je Medenica.

Sudija za istragu Višeg suda Radomir Ivanović prije tri noći odbio je predlog više državne tužiteljke Tanje Božović - da im odredi pritvor do 30 dana.

Ivanović je Krstovićima izrekao mjere nadzora - zabrana napuštanja mjesta stanovanja, oduzimanje pasoša i obaveznog javljanja policiji.

Osumnjičeni su pred sudijom Ivanovićem ponovili da nemaju veze sa kokainom pronađenim u njihovom hangaru u Mojanovićima.

Ivanović, koji je u kumovskim odnosima sa bratom Budimira Krstovića, rekao je da to nije imalo uticaja na njegovu odluku.

Potpredsjednik Vlade i koordinator službi bezbjednosti Dritan Abazović i ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović danas su kazali da smatraju da je Ivanović trebalo da se izuzme iz postupanja u tom predmetu.

Bonus video: