Vasiljeviću pritvor zbog prijetnji Abazoviću

Vasiljević se sumnjiči za ugrožavanje sigurnosti potpredsjednika Vlade

29914 pregleda 896 reakcija 85 komentar(a)
Vasiljević tokom protesta, Foto: Screenshot
Vasiljević tokom protesta, Foto: Screenshot

Sudija za istragu cetinjskog Osnovnog suda prihvatio je predlog tamošnjeg tužilaštva i odredio pritvor do 30 dana Milošu Vasiljeviću, osumnjičenom za ugrožavanje sigurnosti potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića.

Vasiljević će biti sproveden u Istražni zatvor u Spužu.

Prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti”, on je tokom saslušanja rekao da se ne sjeća da je 14. septembra grubo vrijeđao koordinatora službe bezbjednosti, niti da mu je prijetio.

Tužilac mu je, međutim, tada odredio zadržavanje zbog opasnosti da bi ostankom na slobodi ponovio krivično djelo ili dovršio dijelo kojim prijeti.

Vasiljević je uhapšen zbog sumnje da je prije pet dana na Cetinju izrekao teške uvrede i prijetnje na račun Abazovića.

On je tog dana s grupom građana bio ispred zgrade u kojoj se održavala sjednica Skupštine Prijestonice, čiji odbornici su razmatrali inicijativu za vraćanje Cetinjskog manastira Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi (CPC).

Okupljeni su upućivali poruke Građanskom pokretu URA, nazivajući ga sramnim i izdajničkim.

Kamere su zabilježile kako jedan od okupljenih prijeti potpredsjedniku Vlade i lideru URE kazavši da će ga, kada ga vidi, “objesiti za m**a” i psujući mu “majku muslimansku”.

Iz Uprave policije prije dva dana su saopštili da su četrdesetjednogodišnjaka, za kojim su tragali, uhapsili po nalogu nadležnog tužioca.

Bonus video: