Kokain držao u “kinder jajetu”

Okrivljeni I. Đ. u ugostiteljskom objetu neovlašćeno radi prodaje držao konoplju i kokain. Dodaje se da je iza lože za sjedenje, u kutiji “kinder jajeta” držao dva ručno pravljena zamotuljka sa kokainom, neto mase 2,335 grama i 0,310 grama

9927 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Vijeće Višeg suda u Podgorici potvrdilo je optužnicu podgoričkog Višeg državnog tužilaštva protiv dvije osobe (M. L. i I. Đ.) zbog sumnje da su počinili krivično djelo - neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Optužnicom državnog tužioca Armina Selmanovića, predstavljeno je da je okrivljeni M. L. 29. decembra 2021. godine, u ugostiteljskom objektu u Podgorici, neovlašćeno radi prodaje držao marihuanu.

Kako se navodi, on je plastičnu kesu sa 200 grama marihuane držao u kanti za smeće i ispod šanka na gajbi...

Drogu su, kako piše, pronašli podgorički policajci. Navodi se da je marihuana bila namijenjena daljoj neovlašćenoj prodaji. Policajci su tada pronašli i 3.060 eura.

U optužnici se dodaje da je okrivljeni I. Đ., istog dana u tom objektu, neovlašćeno radi prodaje držao konoplju i kokain.

Dodaje se da je iza lože za sjedenje, u kutiji “kinder jajeta” držao dva ručno pravljena zamotuljka sa kokainom, neto mase 2,335 grama i 0,310 grama, te i jedno ručno pravljeno pakovanje od plastične folije i plastične kese sa opojnom drogom konopljom, težine 40,36 grama.

”Okrivljeni M. L. je pred Višim državnim tužilaštvom u Podgorici priznao krivično djelo i svoju krivicu. Objasnio je da je iznajmio jedan kafić kako bi obezbijedio egzistenciju za svoju porodicu. Kako je zapao u finansijske probleme, od osobe čiji identitet nije želio da sopšti, kupio je 150 grama opojne droge marihuane, za iznos od 300 eura. Istakao je da novac koji je pronađen kod njega u iznosu od 3.060 eura ne potiče od prodaje opojne droge, već je iznos od 1.200 dobio od svog tasta, a preostali iznos je dobio na kladionici. Okrivljeni I. Đ. je u svojoj odbrani izjavio da je boravio u kafiću kod M. L., sa kojim je sjedio u loži. Kod sebe je imao opojnu drogu kokain, koju je nabavio za ličnu upotrebu. Istakao je da se ne bavi prodajom droge, a marihuana koja je pronađena u loži nije njegovo vlasništvo”, navodi se u obrazloženju optužnice.

Bonus video: