DPS: Ispitati sve okolnosti u vezi sa napadom na dvojicu mladića u Budvi

Država i nadležni organi dužni su da pokažu građanima da li su sposobni da im obezbijede zaštitu ili je kriminal postao glavni djelilac pravde u prijestonici turizma, poručili su iz DPS-a

6166 pregleda 19 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Demokratska partija socijalista pozvala je nadležno tuzilastvo i Ministarstvo unutrašnjih poslova da ispitaju sve okolnosti u vezi sa sinoćnjom tučom u Budvi, u kojoj su pretučena dvojica mladića. Kazali su da je taj slučaj "uznemirio budvansku i crnogorsku javnost".

"Vijesti" su ranije danas objavile da je, prema navodima izvora iz policije, Mladen Kažanegra napao Stefana Pekovića (20) i Boža Brnovića (21), koji su bili u društvu sa majkama. Kažanegra se u policijskoj evidenciji vodi kao bezbjednosno interesantno lice, a u obračunu su mu navodno pomogli i prijatelji. Peković i Brnović su, ipak, ljekarima kazali da su povrede dobili jer su bili pijani i pali.

Iz DPS-a su poručili da su država i nadležni organi dužni da pokažu građanima da li su sposobni da im obezbijede zaštitu ili je kriminal postao glavni djelilac pravde u prijestonici turizma.

"Očekujemo hitnu istragu, i ukoliko kriminalistička obrada potvrdi da su bezbjednosno interesantna lica nasrnula na mladiće zbog toga što su pjevali crnogorske pjesme i dizali dva prsta, zahtijevaćemo da se počinioci najstrože kazne. Takođe, sigurni smo da će sve savjesne političke stranke, bez obzira na njihovu ideološku orjentaciju, osuditi vandalizam i nasilje, i pozvati nadležne da dosljedno primjenjuju vladavinu prava", navodi se u saopštenju.

Bonus video: