Vlahoviću i Božoviću pritvor do 30 dana

Prema tvrdnjama tužilaštva i policije Vlahović i Božović dio su grupe nasilnika koja je 5. marta u Podgorici bez povoda brutalno pretukla 20-godišnjaka

12525 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Podgoričanima Matiji Vlahoviću i Petru Božoviću sudija za istragu Osnovnog suda u Podgorici odredio je pritvor do 30 dana zbog sumnje da su nanijeli teške tjelesne povrede sugrađaninu D. R. i nasilno se ponašali prema njemu i M. P.

Prema tvrdnjama tužilaštva i policije, Vlahović i Božović dio su grupe nasilnika koja je 5. marta u Podgorici bez povoda brutalno pretukla 20-godišnjaka.

Prema informacijama "Vijesti" Vlahović ga je udarao palicom.

Po nalogu tužioca ranije su uhapšeni Lazar Radulović, Obren Kovačević i Aleksa Grgović kojima je takođe određen pritvor do 30 dana zbog istih djela.

Iz Osnovnog suda u Podgorici je zvanično saopšteno da je "M.V. i P.B. određen pritvor zbog osnovane sumnje da su izvršili krivična djela nasilničko ponašanje na štetu D.R. i M.P. i teška tjelesna povreda na štetu D.R."

"Pritvor je osumnjičenima određen zbog okolnosti koje ukazuju da bi osumnjičeni mogli ometati postupak uticanjem na svjedoke, a u odnosu na osumnjičenog M.V. i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela", ističe se u saopštenju koje potpisuje sudija portparol, Ivana Becić.

U saopštenju se dodaje da je "pritvor određen zbog okolnosti koje ukazuju da bi osumnjičeni mogli ometati postupak uticanjem na svjedoke, koji su, prema stanju iz spisa predmeta Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici, bili očevici predmetnog događaja, pa budući da su osumnjičeni i svjedoci približnih godina starosti i borave na istim mjestima, to bi mogli ometati dalji tok postupka uticanjem na svjedoke".

"U odnosu na osumnjičenog M.V. pritvor je određen i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, budući da se radi o licu koje je sklono vršenju krivičnih djela sa elementima nasilja, kako je to cijenio sudija za istragu na osnovu stanja u spisima predmeta, dok je u odnosu na osumnjičenog P.B. određivanje pritvora po pritvorskom osnovu zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela odbijena, budući da ne postoje konkretne okolnosti koje ukazuju na takvu opasnost", zaključuje se u saopštenju.

Pritvor po ovom osnovu osumnjičenima može trajati najduže trideset dana.

Bonus video: