Uhapšen Novica Đikanović, sumnja se da je učestvovao u ubistvu Vujovića

Iz Uprave policije saopštili su da su u potpunosti rasvijetili ubistvo dvadesettrogodišnjaka koji je najprije usmrćen iz vatrenog oružja, a zatim je njegovo tijelo zapaljeno

85599 pregleda 89 reakcija 30 komentar(a)
Sa uviđaja, Foto: Jelena Jovanović
Sa uviđaja, Foto: Jelena Jovanović

Podgoričanin Novica Đikanović uhapšen je zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Vidaka Vujovića.

Iz Uprave policije saopštili su da su u potpunosti rasvijetili ubistvo dvadesettrogodišnjaka, koji je najprije usmrćen iz vatrenog oružja, a zatim je njegovo tijelo zapaljeno.

Kao direktni izvršilac tog zločina osumnjičen je Dražen Vojvodić kome je određen pritvor do 30 dana.

Tijelo Vujovića pronađeno je u subotu ujutru u naselju Šteke, nadomak Podgorice.

Tog dvadesettrogodišnjaka, pokazuju preliminarni podaci iz istrage, pogodila su četiri od pet ispaljenih hitaca iz vatrenog oružja, nakon čega je njegovo tijelo zapaljeno.

"Policija je, 8. aprila 2023. godine, došla do saznanja da je jedno lice lišeno života upotrebom vatrenog oružja, a potom zapaljeno, te odmah preduzela niz operativno-taktičkih i istažnih radnji u saradnji sa forenzičarima i Višim državnim tužilaštvom u Podgorici, koje su prvo dovele do identifikacije direktnog izvršioca teškog ubistva, a koji je juče lišen slobode", piše u saopštenju policije.

Kako navode, sumnja se da je Vojvodić 31. marta 2023. godine u vremenskom periodu između 16 i 17.30 časova, koristeći odnos povjerenja sa Vujovićem došao po njega vozilom „vw golf“ barskih registrarskih oznaka i odvezao ga do mjesta Šteke.

"Gdje je sa direktnim umišljajem na podmukao način namamio oštećenog na pogodno mjesto, nakon čega ga je upotrebom vatrenog oružja – pištolja marke „CZ M57“ cal. 7.62mm lišio života, ispaljujući u njegovom pravcu najmanje četiri projektila", kazali su iz policije.

Nakon izvršenog krivičnog djela, iz policije navode da se Vojvodić udaljio sa lica mjesta, da bi posle izvjesnog vremena došao na mjesto izvršenog djela sa Đikanovićem, a oni su zajedno zapaljivom tešnošću polili beživotno tijelo Vujovića kako bi uklonili dokaze učinjenog djela.

Policija je pretresom vozila koje koristi Vojvodić, pronašla pištolj kojim je izvršeno krivično djelo, a koji je je vještačen u Forenzičkom centru Uprave policije, kao i mnogi drugi tragovi koji su izuzeti kako sa lica mjesta krivičnog djela, tako i iz vozila osumnjičenog.

Policija je, kako navode u saopštenju, od više osoba prikupila obavještenja, više osoba je poligrafski testirano, te su izuzeli veliki broj video-zapisa sa video-nadzora.

"Pretresom prostorija koje koristi N. Đ. pronađena je i oduzeta lovačka puška i municija, zbog čega mu se na teret stavlja i krivično djelo nedozvoljno držanje oružja i eksplozivnih materija. Pretragom terena u blizini kuće N. Đ. pronađen je mobilni telefon sa oštećenjima za koji je utvrđeno da je pripadao oštećenom V. V.", piše u saopštenju Uprave policije.

Bonus video: