VDT Podgorica: Formiran predmet povodom smrti bebe u Nikšiću, zapisnik o obdukciji još nije dostavljen

"Tokom izviđaja prikupiće se kompletna medicinska dokumentacija vezano za navedeni slučaj i preduzeti i druge mjere i radnje za kojima se ukaže potreba, a sve u cilju donošenja odluke u predmetu"

17381 pregleda 1 komentar(a)
Bolnica u Nikšiću, Foto: Svetlana Mandić
Bolnica u Nikšiću, Foto: Svetlana Mandić

U Višem državnom tužilaštvu (VDT) u Podgorici formiran je predmet povodom smrti bebe u Opštoj bolnici u Nikšiću i nalazi se u fazi izviđaja, saopšteno je iz tog tužilaštva.

U saopštenju se dodaje da je to tužilaštvo dalo naredbu za obdukciju tijela bebe, te da zapisnik o obdukciji još nije dostavljen tužilaštvu.

"Tokom izviđaja prikupiće se kompletna medicinska dokumentacija vezano za navedeni slučaj i preduzeti i druge mjere i radnje za kojima se ukaže potreba, a sve u cilju donošenja odluke u predmetu", piše u saopštenju.

U nikšićkoj Opštoj bolnici je 24. septembra preminula beba stara svega dva dana.

Majka bebe Darija (Delibašić) Blagojević, saopštila je 25. septembra da je sa njenom kćerkicom do 24. septembra sve bilo u redu, da joj je tokom vizite rečeno da je beba dobila žuticu i da je nakon toga stavljena na fototerapiju te da joj sve izgleda kao klasično zataškavanje.

Veća grupa građana okupila se sinoć ispred bolnice kako bi dala podršku roditeljima preminule bebe.

Građani su tražili da im se obrati direktorica bolnice Dušanka Milatović Perović i objasni šta se dogodilo.

Ona je izašla ali su je građani prekidali uzvicima "ostavke" i "ubice". Ispred Internog odjeljenja razgovarale su direktorica i baka preminule bebe.

Građani su pitali Milatović Perović da li osjeća moralnu obavezu da podnese ostavku kako zbog bebe, tako i zbog prethodnih slučajeva u toj ustanovi.

Milatović Perović je juče za medije kazala da je sve u toj ustanovi duboko potresla smrt bebe, da saosjećaju sa roditeljima i da će obdukcija pokazati uzrok smrti.

Bonus video: