Berane: Zaplijenjeno 25 kg marihuane, uhapšen osumnjičeni

"O preduzetim mjerama i radnjama upoznat je državni tužilac u Višem državnom tužillaštvu u Bijelom Polju koji je naložio da se A.S. liši slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga"

11068 pregleda 4 komentar(a)
Zaplijenjena marihuana, Foto: Uprava policije
Zaplijenjena marihuana, Foto: Uprava policije

Policija je zaplijenila 25 kilograma marihuane i uhapsila A.S. (46) iz Berana zbog sumnje da je neovlašćeno proizvodio, držao i stavljao u promet drogu, saopšteno je iz Uprave policije.

"Službenici Sektora za borbu protiv kriminala su zajedno sa službenicima Regionalnog Centra bezbjednosti „Sjever" zaplijenili 25 kilograma opojne droge marihuna i na taj način presjekli lanac krijumčarenja narkotika iz Crne Gore prema zemljama regiona. Pripadanici policije su juče u Beranama kontrolom lica A.S. (46) iz Berana, koji je upravljao vozilom marke „BMW” bjelopoljskih registarskih oznaka, pronašli oko 44 grama biljne materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana", navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, uzimajući u obzir pronađenu količinu opojne droge i činjenicu da je vozač vozilom upravljao pod dejstvom psihoaktivnih supstanci pripadnici policije su izvršili detaljan pregled vozila, te su u specijalno izgrađenom spremištu koji se nalazio ispod prednjih sjedišta vozila pronašli i oduzeli 23 pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je marihuana ukupne težine oko 25 kilograma.

marihuana
foto: Uprava policije

"O preduzetim mjerama i radnjama upoznat je državni tužilac u Višem državnom tužillaštvu u Bijelom Polju koji je naložio da se A.S. liši slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Službenici Uprave policije će nastaviti i u narednom periodu sprovođenje intenzivnih aktivnosti u cilju otkrivanja i suzbijanja zloupotrebe svih vrsta narkotika, sa primarnim fokusom na sprečavanje krijumčarenja opojnih droga i prekograničnog kriminala", piše u saopštenju.

"Tokom januara službenici Uprave policije su u više odvojenih aktivnosti zaplijenili ukupno oko 241 kilogram različtih opojnih droga i 3.240 komada tableta sa liste opojata", zaključuje se.

Bonus video: