Nikšić: Uhapšena jedna osoba, policija pronašla marihuanu, pištolj i više komada municije

Iz UP-a su kazali da je policija nakon pronalaska marihuane izvršila pretres kuće i drugih prostorija koje koristi P.M. Tom prilikom pronađen je pištolj i 70 komada municije u ilegalnom posjedu

6933 pregleda 5 komentar(a)
Oduzeto oružje, Foto: Uprava policije
Oduzeto oružje, Foto: Uprava policije

Policija u Nikšiću uhapsila je P.M. (20) zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, draženje i stavljanje u promet opojnih droga, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Oni su pojasnili da je policija u cilju suzbijanja distribucije droga u Nikšiću kontrolom vozila kojim je upravljao P.M. pronašla pet manjih pvc pakovanja sa sadržajem za koji se sumnja da je marihuana težine oko 13 grama.

"Policija je nakon pronalaska marihuane u koordinaciji sa državnim tužiocem u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, postupajući po naredbi sudije za istragu Višeg suda u Podgorici izvršila pretres kuće i drugih prostorija koje koristi P.M. Tom prilikom pronađen je pištolj i 70 komada municije u ilegalnom posjedu", kazali su.

Iz UP-a su naveli da je sa slučajem upoznat državni tužilac Višeg državnog tužilaštva u Podgorici po čijem nalogu je P.M. uhapšen.

"P.M. je uz krivičnu prijavu priveden postupajućem tužiocu na dalju nadležnost.U odnosu na pronađeno oružje upoznat je državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću koji će izvršiti eventualnu kvalifikaciju djela", zaključili su.

Bonus video: