Tivćaninu drugi dan za redom zatvorska kazna zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola

Iz Suda za prekršaje apelovali na sve učesnike u saobraćaju da strogo vode računa o svom psihofizičkom stanju pri sijedanju za upravljač automobila

9230 pregleda 13 komentar(a)
ilu, Foto: Shutterstock
ilu, Foto: Shutterstock

Sutkinja odjeljenja u Kotoru Jelena Stanišić oglasila je krivim i osudila na kaznu zatvora u trajanju od 16 dana i novčanu kaznu u iznosu od 210 eura Tivćanina D.L. (54) jer je utvrđeno da je u mjestu Radovići, u Tivtu upravljao neregistrovanim vozilom pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,65 g/kg.

"Uz kaznu su mu izrečeni i zabrana upravljanja vozilima u maksimalnom trajanju, kao i maksimalan broj kaznenih bodova. Zabrinjava činjenica da je ovo inače drugi dan uzastopno da se isti okrivljeni javlja kao izvršilac istog prekršaja" saopštio je predsjednik Suda za prekršaje u Budvi Marko Đukanović.

On je apelovao na sve učesnike u saobraćaju da strogo vode računa o svom psihofizičkom stanju pri sijedanju za upravljač automobila.

"Kako ne bi ugrozili svoje i živote ostalih učesnika u saobraćaju, te kako sebe ne bi izložili prekršajno pravnom ili krivično pravnom progonu zbog poslejdica koje takva vožnja može imati, pri čemu su sankcije za počinjena djela izuzetno rigorozne” naveo je Đukanović.

Bonus video: