Počeo Omladinski kamp Sutomore 2014

0 komentar(a)
Ažurirano: 25.09.2014. 08:01h

U Domu solidarnosti u Sutomoru se, od 22. do 28. septembra, održava Omladinski kamp „Sutomore 2014“, koji organizuje Crveni krst Crne Gore, u partnerstvu sa Nacionalnim društvom Crvenog krsta Bosne i Hercegovine.

Iz Crvenog krsta Crne Gore navode da je cilj kampa promovisanje vrijednosti, tolerancije i nenasilnog rješavanja konflikata i podsticanje interkulturološke razmjene među mladim Romima i volonterima Crvenog krsta.

Mladi iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine, tokom sedmodnevnog druženja, kroz radionice, razrađuju teme promocije mira, tolerancije, socijalne inkluzije. Tokom ovih aktivnosti se radi i na osnaživanju Roma, koji imaju priliku da sami organizuju i vode radionice. Učesnici kampa, njih 34, na ove načine šire ideju jednakosti i daju svoj doprinos suzbijanju diskriminacije i nasilja među vršnjacima.

"Dobra osnova za kvalitetnu organizaciju kampa jeste tradicionalno dobra saradnja između nacionalnih društava Crvenog krsta iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine, kojima je ovo jedna u nizu aktivnosti koje zajednički sprovode", navodi se u saopštenju Crvenog krsta.

Kamp je finansijski podržao Italijanski Crveni krsta, uz pomoć koga se realizuje više programskih aktivnosti u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.

Galerija

Bonus video: