Željeznički prevoz Crne Gore: Što pišete o nama svaki dan

"Uočavamo da se ponavlja praksa od ranije da predstavnici Sindikalne organizacije ŽPCG sebi daju za pravo da se bave pitanjima koja su u nadležnosti menadžmenta Društva, a jasno je da po zakonu i Kolektivnom ugovoru to pravo njima ne pripada"
632 pregleda 4 komentar(a)
Željeznica, voz, Foto: Boris Pejović
Željeznica, voz, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 03.09.2018. 15:51h

Predstavnici Sindikalne organizacije Željezničkog prevoza sebi daju za pravo da se bave pitanjima koja su u nadležnosti menadžmenta, a jasno je da po zakonu i Kolektivnom ugovoru to pravo njima ne pripada.

To između ostalog piše u reagovanju Željezničkog prevoza Crne Gore, na tekst "Kontrolori se u Crnu Goru vratili bez vagona", objavljenog u "Vijestima" 31. avgusta.

Reagovanje prenosimo u cjelini:

"Uočavamo da se ponavlja praksa od ranije da predstavnici Sindikalne organizacije ŽPCG sebi daju za pravo da se bave pitanjima koja su u nadležnosti menadžmenta Društva, a jasno je da po zakonu i Kolektivnom ugovoru to pravo njima ne pripada.

Simptomatično je i to da u ime Sindikalne organizacije ŽPCG istupa njen sekretar, a ne njen predsjednik, te na taj način javnost nije u saznanju da li se radi o stavu sindikalne organizacije ili samo njenog sekretara.

Smatramo da istupanje gospodina Rmandića, odnosno, njegovo iznošenje navodnih problema u ŽPCG ima svoju drugu pozadinu. Naime, početkom juna mjeseca ove godine, menadžment ŽPCG je izvršio razmještaj dijela izvršnog osoblja koji rade na poslovima pratilaca kola zbog nezadovoljstva njihovim radom, u koju grupu spada i gospodin Rmandić. Stoga smatramo da razlog njegovog istupanja u javnosti i prikazivanja ukupnog stanja u ŽPCG u negativnom kontekstu treba tražiti u toj činjenici. A poznato je da ŽPCG ove godine ostvaruje bolje finansijske i poslovne rezultate u odnosu na prošlu godinu.

Čudi i odnos nezavisnog lista Vijesti, odnosno, davanje tolikog značaja navodima gospodina Rmandića, istovremeno ne pružajući jednak značaj informacijama koje dolaze od ŽPCG. Takođe, ne razumijemo razlog bavljenja dnevnog lista „Vijesti“ svakodnevnim poslovima ŽPCG-a, te se tako stiče utisak da bi ŽPCG trebao na dnevnom nivou da informiše ovaj list o svim svojim tekućim poslovima", piše u reagovanju.

Bonus video: