Štrajk glađu: Zdravstveno stanje Senke Rastoder se pogoršalo

I dalje joj se niko od sindikalnih funkcionera nije obratio
0 komentar(a)
Senka Rastoder, Foto: Boris Pejović
Senka Rastoder, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 05.01.2014. 14:09h

Stanje predsjednice Sindikata zaposlenih u Savezu sindikata Crne Gore Senke Rastoder, koja već sedam dana štrajkuje glađu u sindikalnim prostorijama u Baru, pogoršano je, a intervenisala je i Hitna pomoć.

"I dalje joj se niko od sindikalnih funkcionera nije obratio. Rastoderova je odbila ljekareve preporuke da ode u bolnicu, kao i apele svojih kolega da za praznike prekine štrajk glađu i borbu za naša prava nastavi nakon njih. Takođe, ne želi ni da primi infuziju zbog čega joj se stanje pogoršava i moguće je da se dodatno iskomplikuje”, navode u ovom sindikatu.

Oni su još jednom apelovali na sindikalne lidere da reaguju onako kako “dolikuje ljudima koji vode jednu firmu i pretenduju da vode sindikalne aktivnosti na nacionalnom nivou i dijalogom riješe stanje u SSCG”.

"Podsjećamo ih da je njihova uloga i misija u društvu ništa drugo do borba za prava radnika i njihova zaštita, a mi već pet godina trpimo teško stanje u SSCG. Odnos prema štrjku glađu u sopstvenoj firmi i sindikalnim protestima najbolji pokazuje kapaitet SSCG i njegvovih lidera, jer svaki radnik se s pravom može zapitati kako će se čelnici SSCG izboriti sa problemima u drugim preduzećima kada nemaju želje ni sposobnosti da to učine u svom”, kažu u sindikatu.

Bonus video: