Kolegijum TVCG: Greškom emitovana numera Tompsona, tekst pjesme nije problematičan

"Uz žaljenje zbog greške napominjemo da je u Jutarnjem programu bilo preko sat vremena razgovora i reportaža, upravo na temu antifašizma i podsjećanja na Dan pobjede i to s relevantnim gostima"
11162 pregleda 32 komentar(a)
Zgrada RTCG, Foto: Boris Pejović
Zgrada RTCG, Foto: Boris Pejović

Kolegijum Televizije Crne Gore (TVCG) saopštio je da je u Jutarnjem programu greškom emitovana numera kontroverznog hrvatskog muzičara Marka Perkovića Tompsona, piše Portal RTCG.

U jutarnjem programu TVCG, danas je na Dan pobjede nad fašizmom, emitovan spot kontroverznog hrvatskog pjevača Marka Perkovića Tompsona, koji je poznat po korišćenju ustaškog pozdrava "Za dom spremni" na svojim koncertima i u jednom od najvećih hitova.

"Treba istaći da tekst pjesme nije problematičan i nema političkih i nacionalističkih konotacija, mada će kolegijum ispitati okolnosti kako je došlo do propusta i preduzeti odgovarajuće mjere. Uz žaljenje zbog greške napominjemo da je u Jutarnjem programu bilo preko sat vremena razgovora i reportaža, upravo na temu antifašizma i podsjećanja na Dan pobjede i to s relevantnim gostima. Zlonamjernih tumačenja radi, ističemo da je jasna, svima poznata uređivačka politika Radio Televizije Crne Gore, koja je zasnovana na temeljima antifašizma i evropskih vrijednosti," navodi se u saopštenju Kolegijuma TVCG.

Bonus video: