Vlada Srbije uplaćuje udruženjima u Crnoj Gori pomoć od 1,64 miliona eura

Novac će, kako je saopšteno nakon sjednice Vlade Srbije, biti uplaćen različitim udruženjima u Crnoj Gori, koja se bave unapređenjem privredne, kulturne i političke saradnje Crne Gore sa Srbijom i Republikom Srpskom
13962 pregleda 45 komentar(a)
Sa sjednice Vlade Srbije, Foto: Srbija.gov.rs
Sa sjednice Vlade Srbije, Foto: Srbija.gov.rs
Ažurirano: 22.05.2020. 09:15h

Vlada Republike Srbije donijela je odluku o upućivanju jednokratne finansijske pomoći od 1,64 miliona eura različitim udruženjima u Crnoj Gori, koja se bave unapređenjem privredne, kulturne i političke saradnje Crne Gore sa Srbijom i Republikom Srpskom, saopšteno je nakon sjednice Vlade Srbije.

Pmoć je prethodno najavio predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić koji je rekao da su donijeli odluku dodatno novčano pomognu srpskim organizacijama u Crnoj Gori,""naučnim, kulturnim i svim drugim sem političkim".

On je prije dva, nakon razgovora sa patrijarhom SPC Irinejom rekao da Srbija već mnogo pomaže i podržava srpska udruženja, naučnu, kulturnu zajednicu... i to, kaže, više nego ikada prije, i da je za Srpsku kuću u Podgorici izdvojeno više od tri miliona eura.

Vučić je kazao, prenosi RTS, da će se pomoć nastaviti, i istakao da ta pomoć nikada nije bila tajna, kao i da nikada nije bila uslovljavana bilo čime.

Bonus video: