Kusovac izašao iz karantina, vratio se na posao, ali o ostavci ćuti

Kusovca je policija 4. jula uveče privela i sprovela u karantin i protiv njega podnijela krivičnu prijavu zbog kršenja mjera samoizolacije

30174 pregleda 85 reakcija 29 komentar(a)
Kusovac, Foto: Opština Tivat
Kusovac, Foto: Opština Tivat

Predsjednik Opštine Tivat Siniša Kusovac (DPS) vratio se juče na posao, nakon što je dan ranije izašao iz karantina u Igalu.

Kusovca je policija 4. jula uveče privela i sprovela u karantin i protiv njega podnijela krivičnu prijavu zbog kršenja mjera samoizolacije.

Odbio je juče da komentariše ponašanje i odgovori na pitanje “Vijesti” da li će zbog kršenja zakona podnijeti ostavku.

Kusovcu je 1. jula određena mjera obavezne samoizolacije u trajanju od 14 dana, počev od 23. juna kada je bio u kontaktu sa osobom kojoj je potvrđena infekcija koronavirusom.

Prvi čovjek Tivta trebalo je da tokom samoizolacije boravi u svom stanu u Tivtu, ali su ga 4. jula u Donjem Grblju, blizini plaže Žukovica, vidjeli i fotografisali građani.

Nakon poziva “Vijesti”, on je tada najprije negirao da je napuštao samoizolaciju, potom tvrdio da mu je kao mjesto samoizolacije određen ne njegov stan, nego druga lokacija, te na kraju priznao da je “na dva minuta otišao dolje” (do plaže, prim.aut.) ali da navodno nije izlazio iz službenog automobila Opštine Tivat “nisan kaškai” (TV MN 001), koji su građani vidjeli i fotografisali toga dana na putu iznad Žukovice. Kazao je i da navodno ni sa kim nije bio u kontaktu.

Kusovac je novinaru rekao da je samoizolaciju navodno nakratko napustio “zbog privatnog problema”, uz znanje i dozvolu sanitarnog inspektora Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti (NKT).

Negirali su i njegove navode o mjestu koje mu je određeno kao samoizolacija, te kazali da je to njegov stanu u Tivtu.

Nije odgovorio ni na molbu da prokomentariše svoje ponašanje i izjave koje je davao novinarima kada je uhvaćen u kršenju samoizolacije.

Zbog svega, veći dio tivatskih opozicionih partija proteklih dana javno je zatražio ostavku Kusovca. DSP, SD i HGI, koji čine vlast u Tivtu, nisu se oglašavali ovim povodom.

Bonus video: