TPC Ražnatović: Nudimo fasadu Vukoviću, ali da je plati avansno jer se ispostavilo da ne drži riječ

"Ukoliko je tačno da Glavni grad nije mogao uticati na izmjene planske dokumentacije, onako kako to u svom reagovanju ističu, onda se gradonačelnikova javna obećanja pokazala izuzetno neodgovornim i neprofesionalnim, jer je obećavao ono što nije mogao ispuniti", navodi se u saopštenju

8345 pregleda 48 reakcija 5 komentar(a)
Vuković, Foto: Boris Pejović
Vuković, Foto: Boris Pejović

Gradonačelnik Vuković se možda ne sjeća da je lično on 2018. godine nama i potencijalnom investitoru obećao da će Glavni grad, da li kroz DUP ili PUP, zajedno sa ministrom turizma koji je iz njegove partije, do kraja godine stvoriti uslove da investitori predlože idejno rešenje za novi objekat.

To je kazao Aleksandar Ražnatović, predsjednik Odbora direktora TPC "Ražnatović", reagujući na saopštenje Glavnog grada.

"Gradonačelnik je istovremeno i obavijestio građane kako će se u centru Podgorice graditi novi šoping mol. Ukoliko je tačno da Glavni grad nije mogao uticati na izmjene planske dokumentacije, onako kako to u svom reagovanju ističu, onda se gradonačelnikova javna obećanja pokazala izuzetno neodgovornim i neprofesionalnim, jer je obećavao ono što nije mogao ispuniti. Sada se Gradonačelnik sigurno ne bi ni sjetio da nam je tada predlagao da potpišemo predugovor sa investitorom, vjerovatno samo kako bi isti iskoristio za sticanje političkih poena", navodi se u saopštenju koje potpisuje Ražnatović.

On navodi da kako sada stvari stoje, njihova odluka da ne potpišu taj predugovor se ispostavila ispravnom, jer su time izbjegli da odgovaraju za štetu koju bi investitor pretrpio usled neodgovornog rada gradske uprave.

"Opstrukcija i protjerivanja investitora koji su zainteresovani za naš objekat traje kao i što smo naveli u prethodnom saopštenju oko 10 godina, jer kao što svi znaju u ovom periodu, manje više isti ljudi vode Glavni grad. Moramo odgovoriti i na cinizam u reagovanju Gradonačelnika, kao i na neuspjeli pokušaj politizacije naših problema. Naime, očigledno je ko je potpisnik saopštenja T.P.C. Ražnatović, jer ime naše porodice stoji u samom nazivu firme, ali izgleda da je i to pitanje komplikovano za našu gradsku upravu. Naša firma nema veze sa politikom, nikad nismo, niti ćemo biti članovi bilo koje partije. Kod nas se uspjeh mjeri brojem radnih mjesta, pozitivnim poslovnim bilansima i plaćenim porezima, dok se gradska uprava prilikom rješavanja problema građana, dominantno preokupira sitnim politikanskim pitanjima", kazao je Ražnatović..

Dodaje da je očito da Vuković i njegovi saradnici nisu šetali podgoričkim trgom do stupanja na funkcije, jer da jesu vidjeli bi da se fasada Robne Kuće već dvadeset godina izdaje za reklamne bilborde svim zainteresovanim.

"Prema reagovanju Glavnog grada ispade da je glavno pitanje koja će partija koristiti našu fasadu za objavljivanje reklamnih bilborda. Ako je to smisao postojanja gradske uprave, kao kompanija koja poštuje principe konkurentnosti, spremni smo da ponudimo naše fasade za političke reklame i našem Gradonačelniku, za konkurentnu i tržišnu cijenu, ali ipak za avansno plaćanje, jer se ispostavilo da Gradonačelnik nije od riječi", zaključio je Ražnatović u saopštenju.

Bonus video: