Novi pomoćnici direktora Uprave policije preuzimaju dužnost

Vijestima su iz vrha Uprave policije objasnili da je novim pomoćnicima ostavljeno da dogovore vrijeme primopredaje dužnosti sa pretodnicima

16405 pregleda 395 reakcija 13 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Uprava policije
Ilustracija, Foto: Uprava policije

Novi pomoćnici direktora Uprave policije Dejan Knežević, Dragan Klikovac, Miloš Rakonjac i Saša Mašković danas će, do kraja radnog dana, preuzeti dužnost od svojih prethodnika, koje je Vlada sinoć smijenila.

To su Vijestima saopštili iz vrha Uprave policije, objašnjavajući da je novim pomoćnicima ostavljeno da dogovore vrijeme primopredaje dužnosti sa pretodnicima.

"Svakako, svi sektori će biti preuzeti do kraja radnog dana", kazao je sagovorik Vijesti.

Vlada je sinoć smijenila sedam pomoćnika direktora Uprave policije, nakon što su usvojili pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji u toj instituciji. Sa tih funkcija razriješeni su Zoran Lazović, Enis Baković, Dejan Đurović, Vesko Damjanović, Dragan Blagojević, Drago Spičanović i Zoran Tomčić.

Zoran Brđanin ostao je na mjestu vršioca dužnosti pomoćnika direktora UP za opšte poslove, odakle rukovodi tim bezbjednosnim sektorom.

Njega je ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović predložio za direktora UP, a Vlada, shodno zakonu, čeka neobavezujuće mišljenje skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu o tom kandidatu.

Novom sistematizacijom predviđeno je pet, umjesto dosadašnjih osam pomoćničkih mjesta.

Sektor za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije i Sektor kriminalističke policije spojeni su u jedan, koji je povjeren Dejanu Kneževiću. Miloš Rakonjac će rukovoditi specijalnim snagama, Dragan Klikovac graničnom policijom, a Saša Mašković borbom protiv pranja novca.

Rakonjac je do sada bio u Protivterorističkoj policiji, Klikovac je bio na čelu OKC-a, a Mašković u Specijalnom policijskom odjeljenju.

Bonus video: