Gradovi "zaključani", a Carević, Kovačević i drugi u Trebinju

Carević je kao predsjedavajući opštinskog Tima za zaštitu i spasavanja insistirao da se Budva zaključa jer je prije 20 dana epidemiloška situacija bila alarmantna, kada je broj aktivno zaraženih dostigao 1.000

53049 pregleda 1563 reakcija 196 komentar(a)
Delegacija Budve i Marko Kovačević na sahrani Atanasija, Foto: Čitalac Vijesti
Delegacija Budve i Marko Kovačević na sahrani Atanasija, Foto: Čitalac Vijesti

Iako je Budva zaključana punih mjesec dana, a epidemiološka situacija u metropoli turizma i dalje ozbiljna, gradonačelnik Budve Marko Bato Carević je sa svojim saradnicima bio na sahrani u Trebinju, vladici Atanasiju.

Carević je kao i njegov šef kabineta Nikola Jovanović, savjetnik Đordje Vujović i vd direktora Komunalnog Predrag Drago Ivanović, otputovao juče iz Budve, dok je još na snazi zabrana građanima da napuštaju područje opštine.

Carević je kao predsjedavajući opštinskog Tima za zaštitu i spasavanja insistirao da se Budva zaključa jer je prije 20 dana epidemiloška situacija bila alarmantna, kada je broj aktivno zaraženih dostigao 1.000.

Upućene su tada kritike i na Ministarstvo zdravlja jer ne komunicira sa lokalnom upravom.

Oštre mjere na snazi su do 10. marta, a u Budvi je trenitno 280 aktivno oboljelih.

Sahrani je prisustvovao i nosilac liste Za Budućnost Nikšića Marko Kovačević.

On je "Vijestima" kazao da kao poslanik ima potvrdu i da mu je "dozvoljeno nesmetano kretanje ne samo po Crnoj Gori nego i regionu".

Kovačević je rekao da mu prilikom izlaska i ulaska u Crnu Goru niko na graničnom prelazu pomenutu potvrdu nije ni tražio.

Mjerama koje je Ministarstvo zdravlja donijelo u cilju suzbijanja pandemije kovid 19, zabranjen je putnički međugradski saobraćaj od petka veče do ponedjeljka u 5 sati ujutro.

Pored Budve, zabranjen je izlazak građanima i sa teritorija Nikšića, Podgorice, Cetinja, Tivta, Plužina, Herceg Novog i Ulcinja.

Delegacija Vlade Crne Gore boravila je juče u Trebinju na sahrani umirovljenog episkopa zahumsko-hercegovačkog Atanasija.

Crnogorsku delegaciju predvodio je premijer Zdravko Krivokapić, a u njoj su bili i ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić, ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić, kao i generelani sekretar Vlade, Božo Milonjić.

Članovi Vlade su se odlučili na prisustvo masovnom skupu u jeku oštrih mjera u Crnoj Gori koje su posljednji pokušaj poboljšanja epidemiološke situacije da bi se spriječilo uvođenje lokdauna.

U bosansko-hercegovačkom entitetu Republika Srpska zabranjena su sva javna okupljanja u grupama većim od 50 lica.

Bonus video: