MANS: Besmislenim konstrukcijama Katnić želi da prikrije konkretna krivična djela u kojim je učestvovao

"Zanimljivo je da Katnić ne sumnja u procjene vrijednosti državnih parcela koje je napravio Kovačević, već ih čak i koristi u pokušaju da objasni zašto je ispod cijene od države kupio parcele", navodi se u njihovom saopštenju

13319 pregleda 17 komentar(a)
Ilustracija, Foto: MANS
Ilustracija, Foto: MANS

Pozivajući se na navodno ugrožavanje bezbjednosti i licitirajući sa motivima istraživanja MANS-a, Katnić želi da prikrije vrlo konkretna krivična djela u čijem izvršenju je i sam učestvovao, saopštili su iz MANS-a.

Oni su odgovorili na reagovanje Glavnog specijalnog tužioca, Milivoja Katnića, na njihov istraživački tekst MANS-a i kazali da se njegovo reagovanje svelo na besmislene konstrukcije kojima nije uspio da demantuje činjenicu da je njegova porodica gradila nelegalno i uzurpirala državno zemljište.

Istraživanje je pokazalo da su Katnići imovinu stekli u tehničkom mandatu prethodne vlade, a da je procjenu radio Dragan Kovačević koji se trenutno nalazi u bjekstvu nakon optužbi za zloupotrebu službenog položaja i stvaranje kriminalne organizacije.

"Zanimljivo je da Katnić ne sumnja u procjene vrijednosti državnih parcela koje je napravio Kovačević, već ih čak i koristi u pokušaju da objasni zašto je ispod cijene od države kupio parcele", navodi se u njihovom saopštenju.

Oni su istakli da su podaci koje u koristili u izradi istraživačke priče javna dokumenta, dostupna svakome, a dobijena na osnovu Zakona o slobodnom pristupu informacijama, dok se orto-foto snimci Katnićeve uzurpacije i nelegalne gradnje mogu naći na zvaničnom geoportalu Uprave za katastar i državnu imovinu ali i na Google mapama.

Te informacije su, kako kažu, dostupne i kriminalnim grupama koje u Katnićevoj interpretaciji navodno čekaju dron MANS-a kako bi ugrozile njegovu bezbjednost.

"Ovakva „operativna“ logika Milivoja Katnića nije nešto sa čime se po prvi put susrećemo, a o njenoj efikasnosti svjedoče rezultati u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala. Ipak, možda po prvi put je vidimo u službi interesa Katnića da izbjegne odgovornost za vršenje krivičnih djela, a nelegalna gradnja i protivpravno zauzimanje državnog zemljišta to definitivno jesu", saopštili su iz MANS-a.

Smatraju da je iz današnjeg reagovanja potpuno jasno da Milivoje Katnić ne želi da prihvati činjenicu da njegova privatnost ne može biti važnija od interesa javnosti da se otkriju krivična djela, a naročito kada postoji sumnja da su njihovi akteri upravo oni koji bi trebalo da se nalaze na čelu borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Bonus video: