ne želi dočekati da bude smijenjen zbog političkog revanšizma

Muratović podnio ostavku na mjesto direktora TO Nikšić

On je u svom saopštenju kazao da će mišljenja vjerovatno biti podijeljena, ali da svi koji ga poznaju i oni sa kojima je sarađivao, su svjesni činjenice da je u posljednih godinu i osam mjeseci, koliko je bio na čelu TO Nikšić, dao svoj maksimum

7563 pregleda 21 reakcija 21 komentar(a)
Muratović, Foto: Svetlana Mandić
Muratović, Foto: Svetlana Mandić

Direktor Turističke organizacije (TO) Nikšić, Boris Muratović,podnio je ostavku na tu funkciju.

"Bilo mi je zadovoljstvo što sam imao priliku da budem prvi čovjek Turističke organizacije Nikšić, što smo kao tim za vrijeme trajanja mog mandata imali sjajne rezultate, а moja iskrena želja je da tako bude i ubuduće, prvenstveno zbog kvalitetnih ljudi s kojim sam imao priliku da sarađujem i zbog našeg Nikšića", stoji u Muratovićevoj ostavci koji je bio direktor TO Nikšić od 1.oktobra 2019.godine.

Muratović,koji je član DPS-a je odbornik u novom sazivu.

On je u svom saopštenju kazao da će mišljenja vjerovatno biti podijeljena, ali da svi koji ga poznaju i oni sa kojima je sarađivao, su svjesni činjenice da je u posljednih godinu i osam mjeseci, koliko je bio na čelu TO Nikšić, dao svoj maksimum

Muratović je podsjetio da od marta 2020. godine kada je nastupila pandemija koronavirusa koja je ostavila posljedice posebno na oblast turizma, ali da to nije uspjelo da omete poslovanje Turističke organizacije Nikšić

"Štaviše, iako je turistički promet na državnom nivou bio u padu, mi smo se trudili da u djelo sprovodimo programske aktivnosti, što nije ostalo neprimjećeno. Proširili smo krug partnera i poslovanje organizacije izdigli na viši nivo. Organizovali smo, podržali i bili suorganizatori brojnih manifestacija: „Trebjesa je srce Nikšića“, Boem fest, Novogodišnji sajam lokalnih proizvoda, Ski Tour Fest, Svjetski dan turističkih vodiča, Osmomartovski poklon sajam, Prvomajski uranak, Međunarodni dan joge, Džanum na Krupcu, Svjetski dan turizma, Državni šampionat u planinskom biciklizmu, „Novogodišnja čarolija u izlogu“, Novogodišnje darivanje, Zimski maraton, Kajakaške ture na Slanom jezeru, „Posadi drvo za zeleni ekološki Nikšić“, „Ženi s ljubavlju“, Međunarodni dan bicikla i još mnoge druge. Napravili smo zvanični suvenir Nikšića, brošure, podržali izdavanje nekoliko knjiga, donirali gradu dva igrališta vrijednosti preko 10.000 eura", podsjetio je on.

On dalje u svom saopštenju ističe da su prostorije renovirane i brendirane, stara IT oprema je zamijenjena novom, inventar je osavremenjen, opremljene su dvije nove kancelarije, otvoren je zvanični IG profil koji je jedan od najboljih u Nikšiću, redizajniran je logo organizacije i napravljena knjiga standarda.

U saradnji sa mnogobrojnim partnerima obezbijeđeni su promotivni pokloni, od suvenira ručne izrade do rokovnika, knjiga, medaljona, statua izrađenih na 3D štampaču i drugog promotivnog materijala čija se vrijednost mjeri hiljadama eura, dodaje on.

"Preko projekata, kako domaćih, tako i stranih, obezbijeđeno je preko 25.000 eura za period od kada sam direktor Turističke organizacije Nikšić, dok se budžet za svega godinu dana povećao za 97,6%, iako su se mnogi smijali mom entuzijazmu kada sam preuzeo ovu organizaciju.

Koliko se domaćinski upravljalo budžetom govore i činjenice da je u 2020. godini na gorivo potrošeno svega 40 eura, na troškove dnevnica službenicima ispod 150 eura (nije uključen trošak Sajma), dok sam ja kao direktor potrošio 0 (nula) eura na troškove reprezentacije i telefona koje sam mogao koristiti. Na kraju 2019. godine na računu Turističke organizacije Nikšić je bilo 21.664,35 eura, a sada je na računu, i pored novih zaposlenja u mom mandatu, 73.637,48 eura uz dodatnih 12.000 eura koje je investirano u projekte koji će trajati u toku 2021. godine. Cjelokupan materijal za website, turističku mapu (interaktivnu i papirnu) i viber stikere je predat i izvršilac poslova će ih sprovesi u djelo u najskorijem periodu. Takođe, obezbijeđeno je i plaćeno još devet događaja u saradnji sa turističkom agencijom Montagna travel u svrhu promocije nikšićkih voda, generalni smo sponzor preko deset ekoloških akcija do kraja godine u saradnji sa NVU „Putevima predaka“ i Državnog šampionata u biciklizmu u saradnji sa biciklističkim klubom „Perun“. U narednim mjesecima biće objavljen i dokumentarni film o Festivalu uličnih svirača i promotivni spot o Nikšiću, što će takođe biti rezultat dosadašnjeg rada tima TO Nikšić koji sam predvodio. Uz uplaćeni članski doprinos za 2020. godinu, vjerujem da će se na računu Turističke organizacije Nikšić ubrzo naći i blizu 100.000 eura što će predstavljati mnogo veći kapital od onog koji je meni bio na raspolaganju", naveo je Muratović u svom saopštenju.

Istakao je da je ponosan jer ostavlja organizaciju koja je postala "istinski brend grada i znak po kojem se prepoznaje najljepša strana Nikšića" te i da ne želi "nakon svih rezultata" dočekati da bude smijenjen zbog političkog revanšizma.