Kalezić poručila Kuč: Ne ispituje tužilaštvo mene, već Vašu porodicu

Ona je poručila Kuč da će se vrlo rado sa njom vidjeti na sudu, te navela da za sve ima dokumenta na koji način su vršene mahinacije u opštinskom preduzeću

11595 pregleda 11 komentar(a)
Kalezić, Foto: Vuk Lajović
Kalezić, Foto: Vuk Lajović

Predsjednica Odbora direktora Komunalno DOO Budva Veselinka Kalezić poručila je odbornici DPS i članici glavnog odbora te partije Snežani Kuč da stoji iza svake izgovorene riječi da funkcioneri, kumovi, prijatelji DPS režima, među kojima je i ona, nijesu plaćali račune za odvoz smeća po kvadraturama objekata koje posjeduju.

Ona je poručila Kuč da će se vrlo rado sa njom vidjeti na sudu, te navela da za sve ima dokumenta na koji način su vršene mahinacije u opštinskom preduzeću.

“Gospođo Snežana Kuč kada su u pitanju čast i poštenje, Vi i ja smo miljama daleko. Bez mrlje sam u životu i karijeri. Svaki svoj posao obavljam odgovorno i po zakonu. Za razliku od Vas, saopštenja pišem sama i isključivo na bazi podataka, ne nikako napamet, i ne po direktivi centrale i novinara, kako ste naveli u svom saopštenju. Interesantno je da ste izjavili da sam osoba ‘kojom bi tužilaštvo imalo čime da se pozabavi’ i ‘posljednja osoba koja bi mogla o nekom nešto da piše’“, navela je Kalezić u reagovanju.

Ona je podsjetila Kuč da je jedna od osoba koja je “krenula na svoje sugrađane policijom, pendrecima i suzavcem“.

“Vi ste jedna od osoba DPS režima koja je imala povlašćen odnos u plaćanju obaveza prema DOO Komunalno, jer vam nije evidentirano pravo stanje imovine. Podsjetiću Vas na imovinu koju imate na katastarskim parcelama 1145/ 1, 617/1 i 615. Za sve postoji dokumentacija koju ću vrlo rado predočiti javnosti i tužilaštvu na koje se vi pozivate. Isto se odnosi i na plaćanje poreza na nepokretnost. A kada smo kod tužilaštva, zaboravili ste da javnosti kažete da’se Specijalno državno tužilaštvo upravo godinama unazad od kada je Opštna Budva podnijela krivičnu prijavu, ‘zabavlja“ ugovorom koji je vaša porodica 19. avgusta 2010. zaključila sa Opštinom Budva na iznos od 2.789.197,83 eura. Vjerujem da će istraga koja je u toku imati za epilog podizanje optužnice i nadoknadu štete“, istakla je Kalezić.

Kalezić je podsjetila i da kotorsko tužilaštvo izviđa slučaj utaje poreza Snežane Kuč.

“Gospođo Kuč, nije protiv mene kriminalistička policija Centra bezbjednosti Budva prije nekoliko mjeseci Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru podnijela krivičnu prijavu za utaju poreza i doprinosa u iznosu od 117.480 eura, nego protiv Vas i vaše firme. Vi ste osoba koja je 2013. godine na parlamentarnim izborima izbrisala moju porodicu iz biračkog spiska. Vi ste osoba koja je 2016. prebacila moju porodicu na biračko mjesto u Petrovcu. Vi ste osoba koja krije stare knjige i djelovodnike rođenih i umrlih u službi matičara Opštine Budva. Sve ste ovo dobro naučili od svoga idejnog vođe i kuma Svetozara Marovića, kojeg takođe nema u evidenciji DOO Komunalno Budva, a svi građani Budve znaju dobro koliko dotični ima nepokretnosti. Za razliku od Vas ja uredno plaćam račune za vodu, struju, odvoz smeća, kao i porez na nepokrtnosti na višak nepokretnosti plaćam poreze 300 odsto veći, što nije slučaj kod vas. Zato Vas upozoravam još jednom da kada napadate, napadajte argumentima“, zaključila je Kalezić.

DPS: I sama je sebi otpisala dugove

Veselinka Tanović Kalezić obavljajući dužnost predsjednice UO Komunalnog preduzeća sama sebi je otpisala dugove prema tome preduzeću, saopšteno je iz budvanskog DPS-a.

“Tako je ona u praksi demantovala sve ono na šta je ukazivala tokom predizborne kampanje, kada je glasno govorila i najavljivala da je došao kraj zloupotrebama službenog položaja. Umjesto da se bavi radom preduzeća koje je do 2016. godine svojom stabilnošću bilo primjer pravog poslovanja, predsjednica Upravnog odbora se bavi plasiranjem neprovjerenih informacija. Komunalno preduzeće, na čijem se čelu Upravnog odbora nalazi gospođa Tanović Kalezić, grca u dugovima dok za isto vrijeme broj zaposlenih drastično raste”, ističe se u saopštenju DPS Budva.

Oni su dodali da je “s toga i prava rijetkost da radnici Komunalnog preduzeća imaju sopstvenu stolicu da sjednu, dok Veselinka Tanović Kalezić zloupotrebljava svoj položaj i otpisuje sebi višegodišnja dugovanja”.

Bonus video: