Veljović: Nemam veze sa ukidanjem zabrane ulaska Belivuku i Miljkoviću, pokušaj moje diskreditacije

"Očigledno je da sa predmetnim aktivnostima nemam bilo kakve veze jer je, kako je to zvanično saopšteno od strane glavnog specijalnog tužioca, zabrana o ulasku u Crnu Goru navedenim licima ukinuta 28. decembra 2020. godine"

13209 pregleda 36 reakcija 34 komentar(a)
Veljović, Foto: Boris Pejović
Veljović, Foto: Boris Pejović

Savjetnik predsjednika Mila Đukanovića i bivši direktor Uprave policije Veselin Veljović saopštio je danas da nema veze sa ukidanjem zabrane ulaska u Crnu Goru pripadnicima kriminalne grupe, Beograđanima Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću.

"Posljednjih dana pojedini politički subjekti potenciraju pitanje odgovornosti bivšeg menadžmenta Uprave policije u kontekstu utvrđivanja odgovornosti za ukidanje zabrane ulaska u Crnu Goru licima iz kriminalnog miljea Veljka Belivuka i Marka Miljkovića", istakao je Veljović, a saopšteno je iz Službe za informisanje predsjednika Crne Gore.

On je dodao da je Kolegijumom Uprave policije rukovodio do 18. decembra 2020. godine, od kada je kako dodaje imenovan na novu dužnost savjetnika za odbranu i bezbjednost predsjednika Crne Gore.

"Očigledno je da sa predmetnim aktivnostima nemam bilo kakve veze jer je, kako je to zvanično saopšteno od strane glavnog specijalnog tužioca, zabrana o ulasku u Crnu Goru navedenim licima ukinuta 28. decembra 2020. godine. Ovdje se radi o još jednom pokušaju moje lične i profesionalne diskreditacije bazirane na lažima i podmetanju od strane aktuelne vlasti", rekao je Veljović.

Demokratska Crna Gora je danas saopštila da "domaća javnost mora da zna da je bivše rukovodstvo Uprave policije, na čijem je čelu tada bio Veselin Veljović u svojstvu direktora Uprave policije, kao i Zoran Lazović u svojstvu pomoćnika direktora zaduženog za borbu protiv organizovanog kriminala skinulo zabranu ulaska u Crnu Goru monstruoznim ubicama Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću, koji su za vrijeme njihove odgovornosti ubili dvojicu građana Crne Gore".

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić rekao je juče da je kolegijum MUP u januaru donio odluku da se članovima kriminalne organizacije, Beograđanima Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću skine zabrana ulaska u Crnu Goru, i da su stalno praćeni.

Na tu izjavu su reagovali iz MUP poručivši da Kolegijum MUP nije donio tu odluku poručivši da je zabrana ukinuta 28. decembra 2020. godine, te da su to jedino mogli uraditi kolegijum ili menadžment Uprave policije.

Iz Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) na čijme je čelu Katnić nakon toga su saopštili da je Katnić pogriješio, te da je odluku o skidanju zabrane ulaska u Crnu Goru Belivuku Miljkoviću doniobivši menadžment Uprave policije.

Bonus video: