Petričević umjesto Damjanovića u Birou za operativnu koordinaciju

Petričević je ranije radila u Atlas grupi u kabinetu optuženog biznismena Duška Kneževića kao poslovni sekretar i njegov asistent

11908 pregleda 10 komentar(a)
Petričević, Foto: Printscreen YouTube
Petričević, Foto: Printscreen YouTube

Vršiteljka dužnosti direktorice Uprave prihoda i carina Milena Petričević imenovana je za članicu Biroa za operativnu koordinaciju (BOK).

Tu odluku, kako je objavljeno u Službenom listu, Vlada je donijela 25. oktobra, bez održavanja sjednice, na osnovu pribavljenih saglasnosti većine članova Vlade.

Prethodno Vlada je sa te pozicije razriješila Aleksandra Damjanovića, koji je prije imenovanja Petričević obavljao dužnost v.d. direktora Uprave prihoda i carina.

Petričević Damjanović sl list
foto: Screenshot

Koordinator BOK-a je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, a članovi tog tijela, pored Petričević su i brigadni general i načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore Milutin Đurović, direktor ANB-a Dejan Vukšić, direktor Uprave policije Zoran Brđanin, potpukovnik i v.d. generalnog direktora Obavještajno-bezbjednosnog direktorata Ministarstva odbrane Todor Goranović, kao i v.d. generalnog direktora direktorata za bezbjednosno-nadzorne poslove Ministarstva unutrašnjih poslova Petar Koprivica.

Petričević je na predlog ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića 21. oktobra imenovana za v.d. direktoricu Uprave prihoda i carina.

Petričević je ranije radila u Atlas grupi u kabinetu optuženog biznismena Duška Kneževića kao poslovni sekretar i njegov asistent.

Vlada je Petričevićku početkom oktobra, na predlog Spajića, bila imenovala za vršioca dužnosti generalnog direktora (pomoćnik ministra) Direktorata za nadzor nad radom Uprave prihoda i carina.

Dio stručne i političke javnosti kritikovao je odluku da se ne produži mandat Damjanoviću i tražila od Spajića da predoči stručne kompetencije Petričević.

Bonus video: