Novo okupljanje zbog smjene Zindović: "Ko je prijetio medicinskim sestrama otkazima?"

"Tražimo da se ministarka Borovinić Bojović obrati crnogorskoj javnosti i saopšti stvarne razloge smjene, te povuče svoju odluku. Istrajaćemo na zahtjevima i nećemo odustati dok se ne ispune", poručila je u ima okupljenih Milka Šćepanović

11637 pregleda 23 komentar(a)
Zindović se obraća okupljenima, Foto: Dragana Šćepanović
Zindović se obraća okupljenima, Foto: Dragana Šćepanović

Građani su danas ponovo okupili ispred kolašinskog Doma zdravlja (DZ), kako bi dali podršku razriješenjoj direktorici te ustanove Jeleni Zindović.

Oni su ponovili su svoje zahtjeve upućene Ministarstvu zdravlja.

Oni od ministarke Jelene Borovinić Bojović traže "konkretne odgovore o razlozima razrješenja direktorice , ali i da Ministarstvo povuče svoju odluku".

Najvili su i da će o "okolnostima razrješenja Zindović biti obaviještena kancelarija Evropske komisije (EK) u Crnoj Gori".

Podršku Zindović pružio je i predsjednik Opštine Milosav Bulatović koji joj je zahvalio na na brzi koju je posvetila građanima Kolašina.

"Ne pristajemo da se preko pojedinih medija spekuliše i plasiraju navodni razlozi razrješenja dr Zindović. Tražimo da se ministarka Borovinić Bojović obrati crnogorskoj javnosti i saopšti stvarne razloge smjene, te povuče svoju odluku. Istrajaćemo na zahtjevima i nećemo odustati dok se ne ispune", poručila je u ima okupljenih Milka Šćepanović.

Pacijenti kolašinskog DZ Zoran Milošević i Rajo Minić takođe su iskazali podršku doskoroašnjoj direktorici.

Oni tvrde da je Zindović "odličan specijalista i još bolji čovjek".

Prema riječima Minića "to je ljekarka koja se odnosiila podjednako požrtvovano prema svim pacijentima, bez obzira na njihovu političku ili nacionalnu pripadnost".

Razriješena direktorka DZ kazala je da je razočarana što pored nje kao podrška ne stoji više "bijelih mantila".

Ona tvrdi da su mnogi medicinski radnici minulih dana zastršivani i prijećeno im je otkazima ukoliko joj daju podršku.

Pozvala je nadležne institucije da ispitaju ko je to radio.

"Pozivam nadležne organe da ispitaju ko je medicinskim sestrama sa malim platama, kreditno zadužene i sa malom djecoom, prijetio otkazima i vršio pritisak na razne načine kako se ne bi pojavile na ovim okupljanjima", rekla je Zindović.

Ona je pohavlila, kako je kazala, "humanost i predan rad na terenu novog vršioca dužnosti (v.d.) direktora DZ Milana Markovića", koji je bio na čelu OO Crvenog krsta.

Sa njim je, objasnila je učestvovala mnogim humanim akcijama, a odlično su sarađivali i tokom masovne imunizacije.

Međutim, Zinović i ocijenila kako je njen nasljednik na funkciji moguće izmanipulisan.

"Zahvaljujem Markoviću, koji je bio i sad je moj drug. Poručujem mu da preispita svoje odluke i razmisli dobro o svemu. Zar je neko tim pametnim momkom mogao zarad tuđih interesa da upravlja? Nekome je zasmetala naša sinergija", kazala je ona.

Zindović je ponovo kritikovala pisanje "Vijesti" to jest prenošenje informacija o rezultatima eksterne kontrole, koju je komisija Ministarstva obavila u oktobru u kolašinu DZ.

Rekla je da je svi ugovori o dopunskom radu zaključivani "zbog pandemije i što bollje brige o stantovništvu, a naročito staračkim samačkim domaćinstvima po udaljenim selima".

Prema njenim riječima, komisija je uzela u obzir ugvore iz 2019. godine, kada nije bila direktorica DZ.

Na tu funkciju, objasnila je, imenovana je u ljeto 2020. godine.

Kako Zindović trvdi i to što joj optužuju za "enermno trošenje sredstava" je netačno.

Ona je objasnila da je ta ustanova samo na popravku vozila potrošila oko 5.700 eura.

Kaže i da je zvaničan odgovor na izvještaj komisije Ministarstva zdravlja poslala u zakonom predviđenom roku.

Bonus video: