Galić: Pandemiju nećemo zaustaviti performansima, protivim se iskorišćavanju žrtava COVID-19 infekcije u političke svrhe

"Hajde da svoj doprinos damo time što ćemo performanse pretvoriti u kampanje koje će doprinijeti većoj imunizaciji, pa da nastavimo svi zajedno još dugo da koračamo u svojim cipelama"

15934 pregleda 61 komentar(a)
Galić, Foto: Savo Prelević
Galić, Foto: Savo Prelević

Direktor Instituta za javno zdravlje Igor Galić poručio je da se pandemija koronavirusa "neće zaustaviti performansima koji optužuju zdravstveni sistem".

On je u saopštenju za javnost naveo i da se performansom pokušava da se "jednim veoma neprimjerenim postupkom potcijeni sve ono što zdravstveni sistem već duži vremenski period čini za sve nas".

"Obaveza mi je da se usprotivim iskorišćavanju žrtava COVID-19 infekcije u političke svrhe. Zdravstveni radnici čine sve što je u njihovoj moći, danonoćnim predanim radom, a zdravstveni sistem je u interesu građana, a ne protiv njih. Želim da se zahvalim ministarki dr Jeleni Borovinić Bojović i svim zdravstvenim radnicima koji su me liječili kada sam bio bolestan bez obzira na njihovu političku pripadnost", naveo je Galić u saopštenju.

Istakao je da protesti neće pomoći da se spriječi širenje COVID-19 infekcije, a da poštovanje mjera i vakcinacija hoće.

"Hajde da svoj doprinos damo time što ćemo performanse pretvoriti u kampanje koje će doprinijeti većoj imunizaciji, pa da nastavimo svi zajedno još dugo da koračamo u svojim cipelama", zaključio je Galić.

Bonus video: