U okviru projekta "Uhvati čist talas" prikupljeno 33 tone ambalažnog otpada u Ulcinju

"Prema metodologiji Ekološkog pokreta "Ozon", prikupljeno je oko 20 tona stakla i oko 13 tona plastike i limenki“

3139 pregleda 0 komentar(a)
Sa akcije čišćenja
Sa akcije čišćenja

U 11 ugostiteljskih objekata u Ulcinju, od jula do septembra, sakupljene su 33 tone ambalažnog otpada, saopšteno je iz kompanije "Coca-Cola HBC Crna Gora“.

Ta kompanija je ekološku inicijativu realizovala u saradnji sa partnerima, među kojima su Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, Agencija za zaštitnu životne sredine, Opština Ulcinj i preduzeće Komunalne djelatnosti, zatima ekološke nevladine organizacije i 11 ugostiteljskih objekata iz najjužnije opštine.

"U okviru projekta "Uhvati čist talas", koji je realizovan od jula do septembra u 11 ugostiteljskih objekata u Ulcinju, građani i turisti prikupili su i pravilno odložili ukupno 33 tone ambalažnog otpada. Prema metodologiji Ekološkog pokreta "Ozon", prikupljeno je oko 20 tona stakla i oko 13 tona plastike i limenki“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je ekološka inicijativa u praksi pokazala kako pravilno selektovati ambalažni otpad i prevenirati stvaranje morskog otpada, pritom sprovodeći intenzivnu edukativnu kampanju.

Ekološki projekat "Uhvati čist talas" realizovao se treći put na crnogorskom primorju, a prvi put u Ulcinju. U implementaciji projekta učestvovalo je 11 ugostiteljskih objekata.

Bonus video: