Budva: Božović sa investitorima iz UAE i Njemačke

"Posebna tema bila je formiranje, izgradnja i upravljanje opštom bolnicom u Budvi. Razmatrana je mogućnost privatno-javnog partnerstva u ovoj oblasti i mogućnost izgradnje bolnice u skladu sa najsavremenijim standardom u oblasti zdravstva i medicine", navodi se u saopštenju

4926 pregleda 6 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Opština Budva
Sa sastanka, Foto: Opština Budva

Predstavnici renomiranih svjetskih investicionih kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Abdul Muhamed Matar Lahej Alfalasi koji je predsjednik i osnivač "Aiana Holding-a", kao i predstavnici njemačke kompanije “Lindner” boravili su u zvaničnoj posjeti Opštini Budva gdje su razgovarali sa predsjednikom Opštine Budva Milom Božovićem i njegovim saradnicima.

To je saopšteno iz Božovićevog kabineta.

"Ovom prilikom zajednički su razmatrali mogućnosti za realizaciju najvažnijih investicionih projekata na teritoriji opštine Budva u narednom periodu i podsticaju direktnih stranih investicija. Posebna tema na sastanku bila je formiranje, izgradnja i upravljanje opštom bolnicom u Budvi koja se nalazi na vrhu agende sadašnje gradske administracije. S tim u vezi, razmatrana je mogućnost privatno-javnog partnerstva u ovoj oblasti i mogućnost izgradnje bolnice u skladu sa najsavremenijim standardom u oblasti zdravstva i medicine", navodi se u saopštenju i dodaje: " Božović je uvjeren da će Budva kroz realizaciju ovog strateškog projekta pokrenuti novi ciklus razvoja opštine u svim pravcima, sa posebnim osvrtom na turizam, imajući posebno u vidu da je niz svjetski renomiranih kompanija iz oblasti zdravstva i medicine zainteresovan za izgradnju bolnice među kojima je i američka medicinska ustanova "John Hopkins", ističe se u saopštenju.

Božović je kako se navodi, predstavio i druge infrastrukturne projekte koji su predviđeni za realizaciju u narednom periodu, među kojima su izgradnja šetališta u Budvi kao i izgradnja žičare Bečići - Brajići sa izletištem, istakavši da Budva ima ogroman potencijal za direktne strane investicije koje su kao generatori globalne privrede, šansa za ubrzan razvoj grada.

Pored predsjednika opštine sastanku su prisustvovali i predsjednik skupštine Opštine Budva Nikola Jovanović kao i Glavna gradska arhitektica Opštine Budva Jelena Lazić.

Bonus video: