Rina Ivančević razriješena sa funkcije

Na mjesto v.d, umjesto Ivančević, postavljen je Ivan Medojević
56441 pregleda 75 komentar(a)
Rina Ivančević, Foto: Savo Prelević
Rina Ivančević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 07.11.2019. 18:03h

Vršilac dužnosti generalne direktorice Direktorata za inspekcijski nadzor i licenciranje u MORT-u, Rina Ivančević, razriješena je danas sa te fukcije.

U obrazloženju odluke navodi se da je razriješena na predlog ministra, iz ličnih razloga.

Na mjesto v.d, umjesto Ivančević, postavljen je Ivan Medojević.

"U okviru kadrovskih pitanja za vršioca dužnosti generalnog direktora Direktorata za inspekcijske poslove i licenciranje u Ministarstvu održivog razvoja i turizma, određen je Ivan Medojević, diplomirani pravnik, dosadašnji tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici. Za generalnog direktora Direktorata glavnog državnog arhitekte u Ministarstvu održivog razvoja i turizma, postavljen je Dragan Vuković, diplomirani inženjer arhitekture", saopšteno je nakon sjednice Vlade.

Ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović podnio je ostavku nakon što je prije nedjelju u emisiji "Načisto", na TV Vijesti, emitovan snimak navodnog reketiranja investitora u Budvi.

Građevinski inspekori Zoran Bošković i Vladan Juretić navodno su reketirali biznismena Boška Nenezića, kako bi mu omogućili da nastavi gradnju objekta u Budvi, uprkos istekloj dozvoli.

Ivančević je u emisiji kazala da je šokirana i da se osjeća ružno.

“Mi smo čuli priče, ali nije bilo konkretnih dokaza”, rekla je Ivančević prije sedmicu.

Istakla je da su inspektori sa snimka i juče bili na terenu, ali je obećala da će se potruditi da danas već ne budu. Priznala je da ne zna kako ih može povući sa terena bez suspenzije, jer je građevinac, ali se obavezala da će konsultovati pravnike da joj pomognu u tom poslu.

Voditelj emsije, Petar Komnenić, pitao ju je da li osjeća odgovornost kao direktno nadređena inspektorima, ona je odrečno odgovorila.

“Ne, jer su inspektori samostalni u svom poslu... Ukoliko nađete administrativni propust u mom radu, ja ću snositi odgovornost... Sa njima mogu da komuniciram na sastancima i eventualno kad me oni pozovu ako nešto ne znaju...”, kazala je ona tada na TV Vijesti.

Bonus video: