Radovi na hotelu stali čim je Đukanović otišao iz Kolašina

Kasni i izgradnja objekata uz žičaru ski centra
152 pregleda 18 komentar(a)
hotel Westin, Foto: Dragana Šćepanović
hotel Westin, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 14.10.2016. 14:41h

Gradilište hotela Westin u Kolašinu još je pusto, iako je prije 15-ak dana premijer Milo Đukanović, prilikom posjete tom gradu, kazao da je počela izgradnja tog hotela na Jezerinama. Na lokaciji, gdje će biti budući hotel, koji gradi Arrn grupa, nema ni mehanizacije niti radnika.

U ograđenom placu samo je grubo probijeno nekoliko desetina metara prilaznog puta, koji treba da poveže asfaltni put sa sa budućim hotelom. Međutim, još nije premošten potočić koji presijeca taj put.

Kako je "Vijestima" kazala nekolicina zaposlenih u Ski centru Kolašin 1450, od kako je premijer bio na Jezerinama na gradilištu se ništa nije radilo.

"Istina bilo je dosta kišnih dana, ali evo već drugi dan ne pada kiša, ali niti ima radnika niti se šta radi", kažu radnici koji pripremaju ski staze za narednu turističku sezonu.

Prema podacima sa gradilišne table, radovi su počeli u septembru, a hotel treba da bude završen u decembru 2018. Planirano je da hotel ima 90 smještajnih jedinica.

Put do buduće bazne stanice Ski centra Kolašin 1600, jednu dionicu u okviru prve faze projekta, rekonstruiše nekoliko građevinskih mašina i dvadesetak radnika podgoričkog preduzeća "Tošković". Takođe, 12 radnika podizvođača lokalnog preduzeća Lipovo rade temelje za buduću skijašnicu, magacin i restoran. Grubi radovi na garaži su završeni, kao i trafostanica nekoliko kilometara niže, u blizini sadašnjeg Ski centra.

Međutim, na gradilišnoj tabli piše da će "radovi na izgradnji i opremanju objekata uz žičaru planinskog centra Kolašin 1600" biti završeni sredinom decembra ove godine, a počeli su u junu.

Radnici nijesu željeli da kažu koliko će od planiranog uspjeti da završe dok ne počnu hladnoće i obilnije padavine, koje u Kolašinu znače i kraj građevinske sezone.

Ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović nedavno je kazao da bi ukupan investicioni paket za Ski centar Kolašin 1600 trebalo da bude 22 miliona eura.

Bonus video: