Opština u utorak treba da ovlasti Popovića da potpiše

Njime je predviđeno da Opština za festival godišnje izdvaja 300 hiljada, a po sto hiljada eura TO Budva i Ministarstvo održivog razvoja, dok će "My Exit" samostalno ili uz pomoć povezanih pravnih lica koje učestvuju u organizaciji obezbijediti najmanje milion eura
3 komentar(a)
Sea Dance, Foto: Marko Ristić
Sea Dance, Foto: Marko Ristić
Ažurirano: 25.11.2015. 20:29h

Potpis na ugovor o desetogodišnjoj organizaciji muzičkog ljetnjeg festivala Sea Dance na Jazu biće stavljen tek nakon što odbornički saziv lokalnog parlamenta da saglasnost novom gradonačelniku Budve Srđi Popoviću.

Upravo je to bio osnovni razlog što se od najavljenog potpisivanja milionskog ugovora nedavno odustalo, jer je aktulenom skupštinskom odlukom bio imenovan bivši predsjednik Opštine Lazar Rađenović, koji je u međuvremenu podnio ostavku, nakon pokretanja tužilačke istrage.

Pravna nedorečenost, dovela je do toga da se od potpisivanja, koje je svečano bilo zakazano još prije mjesec dana odustalo, jer novi predsjednik Popović nije imao ovlašćenje da potpiše ugovor.

On je nedavno Vijestima kazao da će "na prvoj narednoj sjednici Skupština opštine (SO) donijeti rješenje, kojim će ovlastiti novog predsjednika Opštine da potpiše ugovor“.

Šef lokalnog parlamenta Boro Lazović zakazao je za utorak, 1. decembar sjednicu SO, na čijem dnevnom redu se i našla odluka o davanju saglasnosti Popoviću za zaključivanje ugovora. Predlog je sačinila menadžerka grada Milena Marović- Bogdanović, koja je dopunu odluke kandidovala za dnevni red.

Ugovorom o saradnji na organizaciji Sea Dancea od 2016. do 2026, koji je početkom avgusta dobio zeleno svjetlo SO, predviđeno je da potpise stave predsjednik Opštine i direktor novosadaske firme My Exit Adventure. Njime je predviđeno da Opština za festival godišnje izdvaja 300 hiljada, a po sto hiljada eura Turistička organizacije Budva i Ministarstvo održivog razvoja, dok će "My Exit" samostalno ili uz pomoć povezanih pravnih lica koje učestvuju u organizaciji obezbijediti najmanje milion eura namijenjenih realizaciji Sea Dancea. Obje strane mogu raskinuti bilo kad ugovor, ako nemaju međusobnih neizmirenih potraživanja.

Bonus video: