Za prvih 10 dana aprila potrošili najveći dio mjesečnog budžeta

Resor kojim rukovodi Kemal Purišić kaže da imaju značajno veći prijem zahtjeva i da će za tu namjenu faliti novca
2411 pregleda 3 komentar(a)
Purišić, Foto: Savo Prelević, Savo Prelević, Savo Prelević
Purišić, Foto: Savo Prelević, Savo Prelević, Savo Prelević
Ažurirano: 15.04.2020. 12:04h

Ministarstvo rada i socijalnog staranja u prvih 10 dana aprila potrošilo je najveći dio novca od 58.333 eura, koliko ima u ovogodišnjem budžetu za taj mjesec za isplatu jednokratne novčane pomoći.

Iz tog resora kojim rukovodi Kemal Purišić su poslali pojašnjenje povodom teksta koje su "Vijesti" danas objavile pod nazivom "Ministarstvo rada zatrpano zahtjevima socijalno ugroženih".

Dopis Ministarstva rada u kome se ne demantuje nijedan navod iz objavljenog teksta prenosimo u cjelosti:

"U budžetu Ministarstva rada i socijalnog stranja, na poziciji koja je namijenjena za jednokratne novčane pomoći planirana su sredstva od 700.000,00 eura sa planom potrošnje mjesečno od 58.333 eura. Od sredine marta i u aprilu centri za socijalni rad imaju značajno veći prijem zahtjeva za ovom vrstom pomoći, u nekim opštinama i tri puta veći od uobičajenog broja. Od sredine marta i u aprilu centri za socijalni rad imaju značajno veći prijem zahtjeva za ovom vrstom pomoći, u nekim opštinama i tri puta veći od uobičajenog broja. I u Ministarstvo rada i socijalnog staranja stiže značajno veći broj ovih zahtjeva. U prvih deset dana aprila istrošili smo veći dio raspoloživih sredstva. Procjenjujemo da će na ovoj poziciji nedostajati dosta sredstava, naročito ako ove okolnosti potraju", piše u dopisu.

Bonus video: