DF traži od Vlade da Medojević bude koordinator zelene tranzicije u energetici

"Cijenimo da bi izbor Medojevića za Nacionalnog koordinatora obezbijedio neophodnu političku volju i doveo do inkluzije i sinergije svih aktera u što efikasnijoj pripremi strateških dokumenata iz ove oblasti"

51901 pregleda 323 reakcija 208 komentar(a)
Medojević, Foto: Savo Prelević
Medojević, Foto: Savo Prelević

Lideri Demokratskog fronta (DF) uputili su ministru kapitalnih investicija Mladenu Bojaniću dopis kojim mu predlažu da predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević bude izabran na poziciju kordinatora za izradu Nacionalnih energetskih i klimatskih planova (NECP) i zelenu tranziciju u energetici.

"Cijenimo da bi izbor Medojevića za Nacionalnog koordinatora obezbijedio neophodnu političku volju i doveo do inkluzije i sinergije svih aktera u što efikasnijoj pripremi strateških dokumenata iz ove oblasti i pripremi nastupa Crne Gore na 26. Кonferencijі država članicа Okvirne konvencije Ujedinjenih nacija (UN) о promjeni klime, kоја se održava od 1. do 12. novembra 2021. godine u Glazgovu u Velikoj Britaniji", navodi se u dokumentu koji su potpisali lideri DF-a, Andrija Mandić, Nebojša Medojević i Milan Knežević.

Oni navode da je DF snažno podržava proces zelene tranzicije u energetici kao strateškog procesa od najveće državne važnosti za budućnost i razvoj Crne Gore.

"Imajući u vidu naše programske prioritete, cijenimo važnim i korisnim da Demokratski front preuzme odgovornost za koordinaciju politika i aktivnosti svih relevantnih segmenata društva u ovom procesu", navodi se u dopisu.

IZ DF-a se nadaju će Bojanić prihvatiti ovu inicijativu i da će je uputiti u proceduru za odlučivanje na Vladi.

Bonus video: