Spajić: Korak ka efikasnoj i transparentnoj praksi odnosa prema državnoj imovini

"Očekujemo da će kroz poboljšano poslovanje državnih kompanija MW vratiti minimum desetostruko od uloženog", kazao je ministar

19356 pregleda 560 reakcija 62 komentar(a)
Spajić, Foto: Savo Prelević
Spajić, Foto: Savo Prelević

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić kazao je da Vlada osnivanjem preduzeća "Montenegro Works" (Crna Gora Radi) ne izmišlja "toplu vodu", već da je u pitanju korak ka efikasnoj, transprentnoj evropskoj praksi odnosa prema državnoj imovini.

"Očekujemo da će kroz poboljšano poslovanje državnih kompanija MW vratiti minimum desetostruko od uloženog", naveo je Spajić na Tviteru.

Vlada je usvojila odluku o osnivanju preduzeća "Montenegro Works", koje će se baviti praćenjem i analizom finansijskog stanja u privrednim društvima u većinskom vlasništvu države i stručnom podrškom u sprovođenju reformi radi efikasnijeg upravljanja.

Predlagač odluke o osnivanju tog preduzeća bilo je Ministarstvo finansija i socijalnog staranja, koje bi njime i upravljalo. Na taj način bi resor na čijem je Spajić čelu na sebe praktično preuzeo nadzor i kontrolu nad oko 40 državnih firmi, koje su do sada nadzirala resorna ministarstva.

Bonus video: