MANS: Osnivanje MW važan korak u borbi protiv korupcije

Iz MANS-a istakli da je od ključnog značaja da u novoosnovanoj firmi budu stručnjaci sa profesionalnim i ličnim integritetom

12859 pregleda 20 reakcija 20 komentar(a)
Foto: MANS
Foto: MANS

Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) pozdravila je najavu Ministarstva finansija i socijalnog staranja (MFSS) da formira kompaniju "Montenegro Works" (Crna Gora Radi) koja će pratiti kako se upravlja državnom imovinom.

Kazali su da se radi o važnom koraku u borbi protiv korupcije, kao i da je od ključnog značaja da u toj firmi budu stručnjaci sa profesionalnim i ličnim integritetom.

"Formiranje posebne kompanije sastavljene od stručnjaka koji će kontrolisati rad državnih preduzeća je od posebnog značaja zbog činjenice da su u mnogim odborima direktora politički, a ne stručni kadrovi. Novac građana se ne smije trošiti za njihove partijske interese", naveli su iz MANS-a na Tviteru.

Državni sekretar u MFSS Janko Odović je, reagujući na objavu MANS-a, kazao da "Montenegro Works" neće samo omogućiti bolje poslovanje državnih preduzeća, već dati i značajan zamah borbi protiv korupcije i/ili zloupotrebe državnih resursa.

"Podrška MANS-a obavezuje da valjano realizujemo ovaj projekat", objavio je Odović na Tviteru.

Bonus video: