Krivokapić: Ružno je ucjenjivati Vladu ili bolje rečeno EPCG i radnike, zbog navika koje ne možete da prekinete

Istakao je da su dovedeni u situaciju da imaju nezahvalnu ulogu da pregovaraju sa privatnim sektorom koji je naučio da vječito ima povlastice

24179 pregleda 23 komentar(a)
Krivokapić, Foto: Vlada Crne Gore
Krivokapić, Foto: Vlada Crne Gore

Govoreći o najavi gašenja Kombinata aluminijuma Podgorica (KAP), premijer Zdravko Krivokapić je danas rekao da se nada da će današnja sjednica Vlade, koja ima tačku koja je posvećena tome, sagledati sve što mogu pokušati da urade da bi KAP opstao.

Vlasnik Uniproma, Veselin Pejović, najavio je da će od 15. decembra, zbog nepostizanja dogovora sa Elektroprivredom (EPCG) oko cijena struje, početi fazno gašenje Kombinata aluminjuma i dodao da je to konačna odluka i da ni sa kim više neće pregovarati.

"Da bi ostala ta proizvodnja, da bi ti radnici, koji danas s pravom štrajkuju, imali odgovor koji je jasan. Da li će to biti poslednja naša ponuda, stvarno ne znam, ali nekako je ružno ucjenjivati Vladu ili bolje rečeno Elektroprivredu Crne Gore (EPCG) i radnike, zbog toga što imate navike koje ne možete da prekinete", rekao je novinarima Krivokapić nakon panela na Nacionalnoj antikorupcijskoj konferenciji koju organizuje Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS).

Istakao je da su dovedeni u situaciju da imaju nezahvalnu ulogu da pregovaraju sa privatnim sektorom koji je naučio da vječito ima povlastice.

Krivokapić je naglasio da je u ovom trenutku, možda bilo kakva proizvodnja na tom lokalitetu manje profitna od prodaje tog zemljišta, koje je dobilo enormnu cijenu samo zbog toga što je tuda prošao dio puta koji spaja dio koji ide prema aerodromu i nazad prema Cetinju.

Istakao je da je cijena kvadrata u tom dijelu porasla za najmanje 50 eura.

Premijer je odgovarajući na pitanje zašto je tajan podatak o tome gdje je, kad i sa kim letio Vladinim avionom, rekao da to neće biti tajna.

"Nikakav problem nemam gdje sam putovao. ..Znam samo da tu postoji jedan problem i da će vrlo brzo biti riješen. To je problem onoga što pripada samom avionu, a to je dnevnik letjenja.Ovo ostalo, kakava tajna? Slobodno možete doći, otići ćemo zajedno u Generalni sekretarijat. Nadam se da će generalna sekretarka ovih dana završiti taj posao i napokon ćemo svi dobiti ono gdje je ko letio...”, kazao je premijer.

On je rekao da je bitnije šta je bilo u prethodnom periodu, navodeći da ga je čudilo da je neko dodatno produžio kao dokument interne tajne ono što je zatečeno stanje.

Bonus video: