SDP: Menadžment Rudnika uglja pokazao klasičan primjer krađe radnika

"Ostaće zapamćeno u istoriji građevinastva da jedan objekat koji se gradi na vlastitoj imovini sa svim elektro-vodovodno-kanalizacionim priključcima košta duplo više od iste zgrade na "pjeni od mora"
100 pregleda 3 komentar(a)
Sabahudin Delić, Foto: Goran Malidžan
Sabahudin Delić, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 11.10.2016. 12:41h

Socijal demokratska partija Crne Gore (SDP) nakon izbora će tražiti da se radnicima Rudnika uglja Pljevlja otpišu dugovanja po osnovu ugovora o otplati kredita za stan koji su dobili od te kompanije.

"Pohara države i imovine radnika u Pljevljima najbolje se ogleda u kompanijama koje vode kadrovi DPS-a, a klasičan primjer krađe radnika je pokazao menadžment Rudnika uglja Pljevlja, kroz izgradnju stanova za svoje radnike. Ostaće zapamćeno u istoriji građevinastva da jedan objekat koji se gradi na vlastitoj imovini sa svim elektro-vodovodno-kanalizacionim priključcima košta duplo više od iste zgrade na "pjeni od mora". Zgrada od 80 stanova koju je Rudnik uglja izgradi za svoje zaposlene koštala je oko sedam miliona eura, pa su i sami radnici, koji su bili primorani da potpišu ugovore o otkupu stanova, bili začuđeni zašto je kvadrat stana koštao preko 700 eura", tvrdi predsjednik Opštinskog Odbora SDP u Pljevljima Sabahudin Delić.

Delić tvrdi da je poslovodstvo Rudnika uglja prije podjele stanova donijelo pravilnik u kome su na krajnje nehuman način, djeca zaposlenih radnika, zbog godina, nisu računata u članove domaćinstva.

"Iako čak i vrapci u Pljevljima znaju da je zgrada toliko koštala, jer su se namirivali dugovi akcionara Rudnika i privatnih kompanija koje su radile zgradu. Onda cijeli teret pohare i krađe svalili su na radnike, od kojih većini mjesečna rata iznosi preko dvije stotine eura. Veliki nedostaci koji su radnici Rudnika primjetili nakon useljenja, govori nam o dobro osmišljenoj pohari radnika a i Rudnika uglja čiji je država drugi po veličini akcionar", rekao je Delić na konferenciji za novinare.

On je kazao da će SDP tražiti i odgovornost članova Odbora direktora Rudnika uglja, "koji su u ime države bili obavezni da spriječe poharu braće i kumova".

Bonus video: