Inicijativa pljevaljskog SDP-a: Preimenovati ulicu Kralja Petra I u Josipa Broza Tita

Iz te partije podsjećaju da je kralj Petar I, od milošte zvan „Ujedinitelj“, Crnoj Gori na čuvenoj podgoričkoj skupštini oduzeo državnost, a svog tasta, Kralja Nikolu, ostavio bez prestola i države i prognao ga u bijeli svijet
58 pregleda 18 komentar(a)
Sabahudin Delić, Foto: Savo Prelević
Sabahudin Delić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 11.04.2016. 11:39h

Opštinski odbor SDP Pljevalja pokrenuće inicijativu da se ulica Kralja Petra I u centru grada ponovo zove ulica maršala Tita, kako bi se „ispravila nepravda prema čovjeku koji je napravio u velikoj državi ono što danas pojedinci iz vlasti privatizovaše zarad lične koristi“.

Iz te partije podsjećaju da je kralj Petar I, od milošte zvan „Ujedinitelj“, Crnoj Gori na čuvenoj podgoričkoj skupštini oduzeo državnost, a svog tasta, Kralja Nikolu, ostavio bez prestola i države i prognao ga u bijeli svijet.

„Ono što je nama bilo jako zanimljivo tokom rasprave o povjerenju predsjedniku opštine jeste zahvalnost predsjednika Đačića Bošnjačkoj stranci i Socijaldemokratama zato što su odustali od predizbornog obećanja da će vratiti nekadašnje ime glavnoj ulici, a što je i godinu dana prije izbora javno obećao i predsjednik OO DPS u Pljevljima dr. Filip Vuković...Gospodo iz BS i SD, istog tog kralja u Pljevlja vrati DPS, vaš sadašnji koalicioni partner, i to u vrijeme čuvenih „pljevaljskih barikada“, kad su se palile radnje i proćerivali Pljevljaci zbog svog imena i zbog toga što nisu mislili kao oni i kralj“, navodi se u saopštenju Opštinskog odbora SDP-a, kojeg je potpisao predsjednik Sabahudin Delić. U saopštenju Delić konstatuje i da se BS i SD nisu ogradile od takve Đačićeve izjave.

Iz SDP-a podsjećaju da su ''mladi lavovi'' tadašnjeg DPS-a, sa barikada i mitinga opet u fotelji ''predsjednika'' - jedan voljom članova Opštinskog odbora DPS, a drugi glasovima odbornika BS i SD.

„Apsurd, i jedan i drugi su predsjednici zahvaljujući glasovima tzv. predstavnika Bošnjaka/Muslimana ili, bolje rečeno, glasovima sunarodnika i rodbine prognanih...Očito da ih je kralj, zajedno sa neraskidivim koalicionim partnerom DPS-om ''ujedinio'', isto kao i ''ekipu iz Savjeta za privatizaciju'', pa nam ne preostaje ništa drugo nego da sačekamo da u javnost počnu da se objelodanjuju i ''pljevaljske limenke'', a ima ih dosta: Dom kulture, obilaznica kroz naselje Brdo, Rudnik uglja, Motel „Vodice“...“, stoji u saopštenju.

Delić je kazao da građani sve teže žive dok se sadašnja lokalna vlast i opozicija mežusobno optužuju.

„Sigurni smo da je apsolutna istina sve ono što su jedni o drugima rekli tokom zadnjih nekoliko mjeseci. Dok se međusobno optužuju ko je više zadužio opštinu, ko je više zaposlio svojih partijskih drugova u lokalnoj upravi, kome je bliži Beograd a kome Podgorica, kome se „sprema“ krivična prijava za milion ili neku ''pljevaljsku limenku'', građani opštine Pljevlja i dalje udišu zagađeni vazduh. Zbog drastičnog pada nataliteta, povećanja mortaliteta i svakodnevnog iseljavanja sve nas je manje, do zaposlenja sve teže, automobile vozimo po rupama, a vodu sa gradskog vodovoda pijemo samo za državne praznike. I nećemo se puno mješati u njihove međusobne optužbe o tome ko je više od grada napravio palanku, ali svakako ćemo i na sledećim izborima biti jedina alternativa u Pljevljima“, stoji u saopštenju SDP-a.

Bonus video: