Delić v.d. predsjednika pljevaljskog SDP-a

Iz pljevaljskog SDP su poručili da je evidentno da njihovi bivši partijski drugovi uz parolu očuvanja partije, koju su zastupali na nedavno održanom Kongresu, sada ruše partiju koju su 25 godina gradili
97 pregleda 0 komentar(a)
Sabahudin Delić, Foto: Savo Prelević
Sabahudin Delić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.07.2015. 18:25h

Pljevaljski Odbor Socijaldemokratske partije (SDP) izabrao je Sabahudina Delića za vršioca dužnosti predsjednika i pozvao bivšeg člana i predsjednika Munira Redžovića da vrati odbornički mandat.

“Odbor je jednoglasno uputio poziv svim pljevaljskim socijaldemokratama da ne nasjednu na manipulacije, dezinformacije i obmane koje dolaze od strane bivših članova SDP-a”, navodi se u saopštenju.

Obmane, kako su naveli, imaju cilj da što veći broj istinskih članova SDP-a u Pljevljima napuste partiju i postanu članovi neke nove, “minorne SDCG, koja ne baštini ideje izvorne socijaldemokratije”.

Iz pljevaljskog SDP su poručili da je evidentno da njihovi bivši partijski drugovi uz parolu očuvanja partije, koju su zastupali na nedavno održanom Kongresu, sada ruše partiju koju su 25 godina gradili.

“Odbor poziva bivšeg člana SDP-a i dojučerašnjeg predsjednika OO SDP Pljevlja da vrati odbornički mandat iz lokalnog parlamenta,koji je dobio zahvaljujući SDP-u, kao i mjesto u Upravnom odboru „Rudnik uglja“ AD Pljevlja, koje mu pripada po mandatu SDP-a”, navodi se u saopštenju.

Odbor će, kako su najavili, početi sa pripremama za održavanje Konvencije OO SDP Pljevlja u čijoj pripremi će se razgovarati sa svim članovima stranke u Pljevljima.

Današnjoj sjednici su, kako je saopšteno, prisustvovali potpredsjednica stranke, Mirel Radić- Ljubisavljević i član Predsjedništva Ervin Spahić.

Bonus video: