Dušan Raičević gradonačelnik Bara

Vladajuća koalicija u Baru ima 28 od ukupno 37 odbornika, a vlast čine DPS, Socijaldemokrate, Bošnjačka stranka i Grupa građana “Biram Bar” koju vodi Radomir Novaković Cakan
827 pregleda 4 komentar(a)
Dušan Raičević, Foto: Radomir Petrić
Dušan Raičević, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 31.07.2018. 17:48h

Nosilac liste Demokratske partije socijalista (DPS) Dušan Raičević trebalo bi da bude novi predsjednik Opštine Bar, saznaju “Vijesti”. Prema navodima sagovornika “Vijesti” iz vladajuće koalicije u Baru, Raičević je jedini kandidat DPS-a za gradonačelnika. On bi na tom mjestu trebalo da zamijeni Zorana Srzentića. Nekadašnji potpredsjednik Opštine Bar je iz redova mlađih funkcionera DPS-a, a slovi za bliskog dugogodišnjoj šefici trgovinske misije Crne Gore u Milanu i Ljubljani Dušanki Jeknić i potpredsjedniku Skupštine Branimiru Gvozdenoviću.

Vladajuća koalicija u Baru ima 28 od ukupno 37 odbornika, a vlast čine DPS, Socijaldemokrate, Bošnjačka stranka i Grupa građana “Biram Bar” koju vodi Radomir Novaković Cakan. Na osnovu koalicionog sporazuma Mićo Orlandić (SD) već je imenovan za predsjednika lokalnog parlamenta. Prema koalicionom sporazumu, u lokalnoj upravi DPS ima mjesta predsjednika i potpredsjednika Opštine, glavnog administratora, svih osam sekretarskih mjesta, načelnika Komunalne policije. SD ima predsjednika i sekretara SO, načelnika Službe zaštite i četiri pomoćnika sekretara, “Biram Bar” potpredsjednika i glavnog menadžera opštine, i tri pomoćnika sekretara, a BS pomoćnika sekretara.

Kolašinski parlament je juče za predsjednika opštine izabrao Milosava Bata Bulatovića, glasovima DPS-a, SD-a i Grupe birača “Šule i Mikan s građanima za Kolašin”. Bulatović, koji je i predsjednik kolašinskog DPS-a, najavio je rad sa mladima i rješavanje komunalnih problema.

Bonus video: