Nađ: Ckrva ne bi trebalo da se miješa u politiku

"Vjera u Boga je lična stvar svakog čovjeka. Da vjerujete u Boga je u redu, ali nije u redu ako crkva želi da se miješa u politiku", rekao je ministar odbrane Slovačke

14335 pregleda 168 reakcija 42 komentar(a)
Jaroslav Nađ, Foto: Savo Prelević
Jaroslav Nađ, Foto: Savo Prelević

Izborni proces treba da prođe fer i korektno, bez miješanja trećih strana, uključujući I crkvu, rekao je ministar odbrane Slovačke Jaroslav Nađ.

Nađ je u posjeti Crnoj Gori a danas je, nakon razgovora sa ministrom odbrane Predragom Boškovićem, održana njihova zjednička pres konferencija u Vili Gorica.

Slovački ministar je dodao da je vjera u Boga privatna stvar, te da ckrva ne bi trebala da se miješa u politiku.

"Mi smo vidjeli sta se desilo u Crnoj Gori 2016. godine, i ubijeđen sam da se zbog toga morate dobro postaviti, i ne smijete dozvoliti uplitanje trećih strana. Još nešto vam moram reći, vjera u Boga je lična stvar svakog čovjeka. Da vjerujete u Boga je u redu, ali nije u redu ako crkva želi da se miješa u politiku", navodi Nađ.

On je dodao da gađani na izborima treba da slobodno iskažu svoje mišljenje, a ne interese drugih država.

Sa njim je saglasan i ministar odbrane Crne Gore Predrag Bošković.

"S našeg aspekta je bitno ukazaati da ovaj proces prođe fer i korektno bez intervencije trećih strana kako bi se iskazala ona volja koja postoji u Crnoj Gori. Svjedoci smo da 2016. smo imali uplitanje trećih strana i sada imamo toga, Crna Gora ima svoje institucije koje mogu na kvalitetan način da odgovore ovakvim izazovima", kazao je Bošković.

Bonus video: