Knežević: Zabrinuti smo, ali ne i uplašeni zbog neoustaštva i poruka o klanju i protjerivanju srpskog naroda

"Međutim, nemamo namjeru da povučemo nijedan potez bez naših budućih koalicionih partnera i spremni smo da damo najveći doprinos državnom pomirenju", rekao je "Vijestima" Knežević

19134 pregleda 51 reakcija 55 komentar(a)
Nijedan potez bez koalicionih partnera: Knežević, Foto: Boris Pejović
Nijedan potez bez koalicionih partnera: Knežević, Foto: Boris Pejović

Demokratski front (DF) neće povući nijedan potez bez budućih koalicionih partnera i spremni su da daju najveći doprinos državnom pomirenju, poručio je jedan od lidera tog saveza Milan Knežević.

"Mi smo i te kako zabrinuti, ali ne i uplašeni zbog narastajućeg neoustaštva i poruka o klanju i protjerivanju srpskog naroda od pristalica odlazećeg režima uz Tompsonove pjesme koje slave genocid. Međutim, nemamo namjeru da povučemo nijedan potez bez naših budućih koalicionih partnera i spremni smo da damo najveći doprinos državnom pomirenju", rekao je "Vijestima" Knežević.

Prethodno je juče DF saopštio da njihove opštinske organizacije traže da se što prije formira vlada i da se paralelno organizuju skupovi protiv "odlazećeg režima".

"Opštinske organizacije DF-a zahtijevaju od rukovodstva našeg političkog subjekta da reaguje na pokušaj prekrajanja izborne volje građana Crne Gore od strane diktatora Đukanovića kroz skupove slične onom u Podgorici i koji dan prije toga na Cetinju. Praviti skupove kojima se na jasno iskazanu i nedvosmislenu volju birača odgvara ustaškim pjesmama, nije u duhu građanskog i multikulturalnog društva i daleko je od onih vrijednosti koje baštini civilizovan svijet", navodi se u saopštenju DF-a.

Nakon što DPS na izborima nije osvojio potrebnu većinu da bi formirao Vladu, održana su dva protestna skupa, u četvrtak na Cetinju i u nedjelju u Podgorici, a kao organizatori su navedene crnogorske patriotske organizacije, bez imena i prezimena.

Organizatori tvrde da ti skupovi nijesu podrška za DPS, iako je ta partija pozivala pristalice da dođu, već su skupovi za "odbranu države od srpskog nacionalizma" i odgovor na "mahanje srpskim zastavama" nakon pobjede tri opoziciona saveza.

Na Cetinju su nakon mitinga ispred Cetinjskog manastira, u jednom kafiću pustili pjesmu "Bojna Čavoglave" kontroverznog hrvatskog izvođača Marka Perkovića Tompsona.

Skupu u nedjelju prisustvovali su sin predsjednika države Blažo Đukanović, ministar sporta Nikola Janović, predsjednik Opštine Nikšić Veselin Grbović, poslanik DPS-a Bogdan Fatić...

Kako je objavljeno na društvenim mrežama, na skupu na Cetinju bili su biznismen Branislav Mićunović i gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković.

Bonus video: