"DRUŠTVENE MREŽE NAPRAVILE PRITISAK"

Krivokapić potvrdio pisanje "Vijesti": Iznenadio sam se kad sam predložen, noć prije je bio drugačiji stav

Kandidat za mandatara Vlade objasnio šta se dešavalo od sastanka pod Ostrogom do konstitutivne sjednice 27. saziva Skupštine Crne Gore

100906 pregleda 1479 reakcija 145 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Kanditat za mandatara Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić je potvrdio pisanje „Vijesti“ da je na sastanku pod Ostrogom jedan od lidera Demokratskog fronta rekao da prije podrške kandidaturi mora proći provjeru stranačkih organa. On je kazao da ga to nije uvrijedilo i da je spreman da prođe svaku provjeru jer se tako gradi povjerenje.

Govoreći o sastanku u manastiru Ostrog Krivokapić je rekao da je "imao osjećaj da će ipak doći do nekog dogovora".

"Međutim, klasično je bilo dogovora nema. Znajući za to, ja sam čovjek koji tada voli da svoje misli da preda nekoj knjizi. Ja sam uzeo divnu knjigu, ona je duhovna literatura i čitao do ponoći tu knjigu.... Uživao sam čitajući i doživio mir i spokoj i ujutro sam bio drugačiji čovjek. Ta duhovna literatura vam uliva dodatan mir, daje vam strpljenje koje je neobjašnjivo. Rekao sam ja sam danas građanin kao svaki drugi što bih se uzbuđivao oće li biti manjinska vlada, oće li mandatar biti bilo ko drugi. Nisam znao da su društvene mreže napravile jedan nevjerovatan pritisak. To sam saznao u 6 sati u srijedu kada sam došao kući. Tako mi je rekao jedan od mojih najmilih koji mi je rekao "tata pa oni nijesu imali drugi izbor". Ja ni o tome nisam razmišljao ko ima kakav izbor, jer mene izbor ne interesuje, ja sam bio iznenađen što sam bio predložen za premijera, jer je prethodno veče bio sasvim drugačiji stav. Pomirio sam se sa tim i želio da svoj mir i komodidet uživam u krugu porodfice iako sam spreman da se žrtvujem do kraja kako bi naš narod doživio ono što treba”, objasnio je Krivokapić na A1 televiziji.

Kazao je da je "Ostrog najbolje mjesto ako neko želi da napravi dogovor".

"I tu nije napravljen dogovor. I to mene zabrinjava. Kada sam ušao u Skupštinu sam sjeo na mjesto koje mi je neko odredio. Nisam znao da ću da budem predložen. Bio sam lično iznenađen, ne samo ja nego mnogi političari koji su bili meni iza leđa i sa desne strane i to predstavlja priču koja mene zabrinjava kao čovjeka i budućeg premijera. Hoću li biti premijer to ćemo još da vidimo, taj predlog će vjerovatno da proživi neko vrijeme, pa ja se nadam da će i naš narod shvatiti...

„Vijesti“ su u utorak veče objavile da je Krivokapić na sastanku predložen za mandatara i da ga je predložio nosilac liste „Crno na bijelo“ Dritan Abazović, ali su iz Demokratskog fronta rekli da to moraju odbiti dok Krivokapić ne prođe provjeru stranačkih organa. Isto su objavili potom i mediji bliski Demokratskom frontu, ali sa akcentom na zahtjeve „Crno na bijelo“. Dva sata nakon objave informacije „Vijesti“, jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević se oglasio saopštenjem da niko nije doveo u pitanje Krivokapića kao mandatara, a potom se na konstitutivnoj sjednici obrušio žestoko na „Vijesti“ i jednog od vlasnika Željka Ivanovića.

Noć prije na društvenim mrežama je, po objavi informacije „Vijesti“, uslijedio veliki broj negativnih reakcija na račun Demokratskog fronta, a potom su aktivisti DF optužili „Vijesti“ da se radi o spinu i netačnoj informaciji.

Preporučujemo za Vas