Varhelji se sastao sa Krivokapićem i Abazovićem: Radujem se saradnji sa novom Vladom

Evropski komesar je kazao da je sa mandatarom razgovarao, između ostalog, o ekonomsko-investicionom planu za Zapadni Balkan i njegovom potencijalu za region

31834 pregleda 299 reakcija 20 komentar(a)
Krivokapić i Varhelji, Foto: twitter.com/OliverVarhelyi
Krivokapić i Varhelji, Foto: twitter.com/OliverVarhelyi

Evropski komesar za proširenje Oliver Varhelji sastao se večeras sa mandatarom za sastav nove vlade Zdravkom Krivokapićem i liderom koalicije "Crno na bijelo" Dritanom Abazovićem.

"Vrlo dobra razmjena stavova sa mandatarom Krivokapićem o putu Crne Gore ka EU i neophodnim reformama. Razgovarali smo i o ekonomsko-investicionom planu za Zapadni Balkan i njegovom potencijalu za region. Radujem se saradnji sa novom Vladom", napisao je Varhelji na Tviteru.

Krivokapić je na Tviteru poručio da članstvo u EU ostaje prioritet.

"Članstvo u EU ostaje naš prioritet. Zahvalni smo na objektivnom godišnjem izvještaju o napretku, dosadašnjoj i budućoj EU pomoći, uključujući i novi Ekonomski i Investicioni plan za Zapadni Balkan. Izuzetno dobar razgovor sa Oliverom Varheljijem, evropskim komesarom za proširenje", napisao je Krivokapić na Tviteru.

"Snažna podrška našem reformskom putu i integracionim procesima. Za građansku, evropsku i ekološku Crnu Goru", napisao je na svom Twitter nalogu Abazović.

Varhelji se prethodno sastao sa predsjednikom Skupštine Crne Gore i liderom koalicije "Mir je naša nacija" Aleksom Bečićem i predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem.

On se obratio i poslanicima u Skupštini Crne Gore.

Direktorica za Zapadni Balkan u Direktoratu za proširenje EK Genoveva Ruiz Kalavera na Twitter nalogu je napisala da je diskusija Krivokapića i Abazovića sa Varheljijem dobra.

"Vladavina prava, jačanje postignut napretka i funkcionalna javna uprava ključni su za postizanje rezultata u napretku ka EU", napisala je ona.

Bonus video: