Demokrate PG: Vuković se ponaša kao da je trg njegov, nećemo dozvoliti da u centru grada gledamo rugobu

"Osim sto je pobjedničko idejno rješenja bilo predmet ismijavanja od strane Podgoričana zbog svog izgleda kojim više podsjeća na trg neke arapske države nego li na trg jednog mediteranskog grada kakav je Podgorica, problematičan je i način na koji će se graditi trg"

4790 pregleda 11 komentar(a)
Klub odbornika Demokratske Crne Gore u SO Podgorica, Foto: Demokratska Crna Gora
Klub odbornika Demokratske Crne Gore u SO Podgorica, Foto: Demokratska Crna Gora

S obzirom na to da se iz Demokratske partije socijalista (DPS) žale da se neko na šaljiv način bavio temom Trga nezavisnosti u Podgorici, možemo reći da jedino ko se na šaljiv, a istovremeno uvredljiv način bavio trgom jeste odlazeći gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković koji se ponaša kao da je glavni gradski trg njegova imovina, saopšteno je danas iz Kluba odbornika Demokratske Crne Gore u Skupštini opštine (SO) Podgorica

"Osim sto je pobjedničko idejno rješenja bilo predmet ismijavanja od strane Podgoričana zbog svog izgleda kojim više podsjeća na trg neke arapske države nego li na trg jednog mediteranskog grada kakav je Podgorica, problematičan je i način na koji će se graditi trg", ističe se u saopštenju Kluba odbornika Demokrata Podgorica. Oni su dodali da je Podgorica vjerovatno jedini glavni grad u Evropi koji svakih 10-15 godina mijenja izgled i namjenu glavnog gradskog trga.

"Kako koji gradonačelnik iz DPS dođe na čelo Podgorice prvo ide krampom prema trgu, pa je tako trg rekonstruisan 2006. godine i to je građane koštalo nekoliko miliona. Sada se ide u još goru avanturu, pa se gradski trg otima od građana i daje investitoru. Zbog toga obećavamo građanima Podgorice da nećemo dozvoliti da u centru grada gledamo svojevrsnu rugobu, i da smo spremni da fizički odbranimo nas grad, a poseban motiv je to sto se odlazeći gradonačelnik ponaša kao da mu je trg đedovina", piše u saopštenju Kluba odbornika Demokrata Podgorica.

Oni pozivaju Vukovića da pokaže list u kome piše da je trg njegovo vlasništvo 1/1.

"Ukoliko nema takav dokument, poručujemo mu da od onoga sto je zamislio nema ništa, jer investitorima može da poklanja samo svoju đedovinu, a za ono što je vlasnistvo Podgoričana moraće da traži dozvolu od njih samih koji su mu na ovim izborima dali kartu za put u jednom pravcu", zaključuje se u saopštenju Demokrata.

Bonus video: