Blagojević: Odbacujem navode da sam prekoračio ovlašćenja, uvjek sam radio u skladu sa zakonom

"Razmatrajući sve činjenice konstatovali smo da ne može onaj ko je ugrožavao poslanike u Skupštini da bude budući vd direktora Uprave policije (Blagojević). Jeste da je taj predlog postojao. Imenovaćemo vrlo brzo, to će biti ime koje je u ovom trenutku najprihvatljivije za sve nas", kazao je Krivokapić

25270 pregleda 40 reakcija 40 komentar(a)
Blagojević, Foto: Savo Prelević
Blagojević, Foto: Savo Prelević

Odbacujem kao netačne navode o prekoračenju ovlašćenja i radu suprotnom zakonu kazao je pomoćnik direktora Uprave policije Crne Gore Dragan Blagojević.

"Zbog medijskih natpisa, pominjanja mog imena u brojnim medijima u različitim kontekstima i napada od strane pojedinih političkih partija u Skupštini Crne Gore, koristim priliku da se kratko obratim javnosti kako bi građani Crne Gore bili istinito i objektivno informisani. Kao profesionalac koji je cijeli svoj život podredio javnom interesu i bezbjednosti građana Crne Gore uvijek sam radio u skladu sa zakonom u okviru ovlašćenja.", kazao je Blagojević.

Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić je na današnjoj pres konferenciji rekao da su razmišljali da Blagojevića postave na mjesto v.d. direktora Uprave policije, ali da su odustali od tog predloga.

"Razmatrajući sve činjenice konstatovali smo da ne može onaj ko je ugrožavao poslanike u Skupštini da bude budući vd direktora Uprave policije (Blagojević). Jeste da je taj predlog postojao. Imenovaćemo vrlo brzo, to će biti ime koje je u ovom trenutku najprihvatljivije za sve nas", kazao je Krivokapić.

Umjesto Blagojevića postavljen je Vesko Damjanović.

Blagojević je čestitao Damjanoviću izbor.

"Kada je u pitanju izbor novog vršioca dužnosti direktora Uprave policije koristim priliku da čestitam kolegi Damjanoviću na izboru. Kao profesionalac poštujem odluku Vlade i nastaviću da stručno, savjesno i odgovorno obavljam svoj posao", kazao je Blagojević.

Bonus video: