NSD: Dan Republike Srpske je praznik za sve Srbe, ne čudi antisrpska kampanja Izetbegovića, Komšića, DPS-a...

"To što bivšem režimu smeta sve što je srpsko i pravoslavno i što su njima bliži neki koji nikada nisu bili prijatelji Crne Gore, to je već problem koji oni imaju sa sobom. Oni ionako svakih deset godina mijenjaju identitet"

18604 pregleda 65 reakcija 65 komentar(a)
Foto: Facebook
Foto: Facebook

"Dan Republike Srpske je praznik za sve Srbe, pa tako i za Srbe iz Crne Gore. Mi se kao nacionalna stranka srpskog naroda u Crnoj Gori, zahvaljujemo svim ovdašnjim pojedincima i organizacijama na čestitkama", navodi se u saopštenju Nove srpske demokratije (NSD).

"Nikoga u CG ne treba da čudi antisrpska kampanja Izetbegovića, Đukanovića, Komšića i sličnih, ali dužnost i obaveza Vlade je uspostavljanje dobrih odnosa u regionu. Naravno da su NSD i srpski narod posebno zainteresovani za odnose CG, Republike Srpske i Srbije. To što bivšem režimu smeta sve što je srpsko i pravoslavno i što su njima bliži neki koji nikada nisu bili prijatelji Crne Gore, to je već problem koji oni imaju sa sobom. Oni ionako svakih deset godina mijenjaju identitet, tako da treba da budemo strpljivi kako bi se oni vratili na fabrička podešavanja", navodi se u saopštenju.

Oni su se zahvalali Vladi Crne Gore, ali su izjavili i da im je nejasno zašto premijer Zdravko Krivokapić nije javno čestitao praznik.

"Taj praznik je praznik za sve Srbe, pa tako i za Srbe iz Crne Gore. Posebno se zahvaljujemo Vladi Crne Gore, ali nam, u isto vrijeme, ostaje nejasno zašto premijer Krivokapić nije javno čestitao ovaj praznik Republici Srpskoj. Smatramo da je to trebalo da učini zvaničnim putem, a ne da se izaziva sumnja kako se pokušao sakriti i to pretvoriti u neku privatnu telefonsku čestitku", navodi se u saopštenju NSD.

Bonus video: