"PRAVDA SPORA, ALI DOSTIŽNA"

SNP: U ponovnom postupku za "državni udar" da budu kažnjeni oni koji zaista treba da budu

"Nadamo se da će se u ponovnom postupku pokazati i dokazati da "državnog udara" nije bilo i da će odgovorni za čitavu rašomonijadu biti izvedeni pred lice pravde"

13294 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Miloš Rudović
Foto: Miloš Rudović

Socijalistička narodna partija pozdravila je odluku Apelacionog suda da ukine prvostepenu presudu u slučaju poznatom kao "državni udar".

"Ovo je samo dokaz da je pravda spora, ali dostižna. Očekujemo da ovo neće biti jedini slučaj ukidanja protivustavnih i protivzakonitih odluka koje su crnogorski sudovi donosili pod dirigentskom palicom bivšeg režima. Vijeće je ukinulo prvostepenu presudu jer su u postupku počinjene bitne povrede odredaba krivičnog postupka. SNP je i tokom suđenja ukazivala na propuste i greške koje se čine ali to nije pomagalo", navodi se u saopštenju SNP-a.

Apelacioni sud je ukinuo prvostepenu presudu u slučaju "državni udar", a predmet je vraćen Višem sudu u Podgorici, na ponovno suđenje pred potpuno izmijenjenim vijećem.

"Nadamo se da će se u ponovnom postupku pokazati i dokazati da "državnog udara" nije bilo i da će odgovorni za čitavu rašomonijadu biti izvedeni pred lice pravde i kažnjeni oni koji zaista treba da budu kažnjeni", zaključuje se u saopštenju SNP-a.